Acasa > Utile> Bucatarii lemn masiv

Bucatarii lemn masiv

Iti recomandam sa te orientezi dupa bucatarii lemn masiv in momentul in care vrei sa iti schimbi mobilierul de bucatarie. Vei avea o mobila robusta si rezistenta care te va insoti mult timp de acum in colo. Gandeste-te la faptul ca investitia intr-un mobilier de cea mai buna calitate te asigura de faptul ca mobila ta va ramane alaturi de tine pentru o perioada lunga de timp.

Bucatarii lemn masiv- sfaturi utile

Bucatarii lemn masivBucataria iti asigura confortul si in ultima vreme s-a transformat din loc in care se gateste si se ia masa in loc in care te intalnesti cu prietenii, in care faci temele cu copiii sau chiar in loc in care se joaca cei mici, deci trebuie sa ai aici confort si siguranta motiv pentru care o mobila din lemn masiv pentru bucatarie este solutia optima.

Atunci cand alegi mobila din lemn masiv pentru bucatarie ai mai multe avantaje foarte importante de care este bine sa tii cont.

Siguranta este pe primul loc si pe aceasta o vom mentiona prima. Mobila facuta din pal sau din alte materiale este mai usoara si mai putin stabila motiv pentru care atunci cand copiii se joaca pe langa ea este posibil sa se dezechilibreze si sa cada. In plus, finisajele si feroneria nu sunt de cea mai buna calitate, iar usile de la dulapuri pot cadea si la fel se va intampla si cu sertarele. Mobila din lemn masiv este grea si robusta si foarte fixa pe suprafata de sustinere deci nu trebuie sa iti faci griji. In plus mobila din lemn masiv este considerata mobila premium deci poti fi sigur ca toate elementele de feronerie, imbinarile si accesoriile sunt de cea mai buna calitate.

In al doilea rand trebuie mentionata caldura naturala pe care lemnul masiv o ofera bucatariei tale. Gandeste-te ca in bucatarie trebuie sa ai confort sporit si trebuie de asemenea ca persoanele alaturi de care iti bei cafeaua in bucatarie sa se simta bine aici. Lemnul natural va oferi incaperii acel confort si caldura specific pe care doar un produs natural le poate asigura.

De murdarie sau grasime in bucatarie nu poate scapa. Inainte de a produce cele mai savuroase preparate, intreg procesul necesita mai multe etape. Si toate acestea lasa semne pe mobilier. Un aspect lipicios, neplacut si mirositor poate strica rapid aspectul celui mai luxos mobilier de bucatarie.

Cum se curara corect mobila de bucatarie?

Sarcina mentinerii curateniei in bucatarie implica combaterea nu numai a umezelii, depunerilor si a altor lichide din alimente crude sau stergerea prafului, ci si indepartarea petelor grase de pe suprafetele setului de bucatarie. Mobilierul din lemn este un mediu scump si solid, care este cumparat pentru o lunga perioada de timp. Pentru o mobila de bucatarie frumoasa, fiecare piesa sa fie curatata in mod regulat, pentru a nu lasa grasimea sa se impregneze pe suprafata. Mobila din lemn este cel mai simplu si mai usor de curatat, motiv pentru care recomandam bucatarii din lemn masiv.

Pentru a elimina grasimea de pe blaturile din lemn sau de pe alte elemente ale setului de bucatarie si pentru a evita stricarea acestora din prea mult zel, trebuie amintit ca agentii abrazivi si preparatele chimice agresive nu pot fi folosite. Lemnul este frumos, ecologic, dar este usor de stricat daca nu sunt aplicate cele mai bune solutii.

Primul remediu este evident - faceti o solutie pe baza de apa si sapun si spalati-va dulapurile de bucatarie. Cum sa curatati grasimea, luati o carpa umeda curata si stergeti-o, apoi stergeti-o cu o alta bucata de panza.

Un instrument puternic pentru combaterea grasimilor este agentul de curatare cu aburi. Acesta este un dispozitiv excelent care curata in mod eficient suprafetele si murdaria, dar nu afecteaza lemnului. In timp ce curata, acest dispozitiv are si rol dezinfectant.

In plus, pentru curatarea de grasime, puteti folosi remedii populare, utilizate inclusiv de bunici si parinti.

Amestecati doua parti de ulei vegetal cu una de sifon. Se amesteca pana se obtine o masa omogena, similara structurii cu smantana. Apoi, luati o pensula, sau o periuta dentara si frecati usor amestecul preparat in zonele cu grasime. Uleiul va dizolva grasimea de pe suprafata lemnului, iar sifonul, va actiona ca un abraziv moale si va elimina murdaria. Trebuie avut in vedere ca atunci cand se utilizeaza aceasta compozitie, toata murdaria va ajunge pe podea.

Pudra de copt se amesteca cu putina apa si se aplica pe suprafetele colorate, asteptati o jumatate de ora si clatiti cu apa. Apoi, stergeti mobila uscata.

Aplicati amoniacul pe carpa si stergeti suprafata pana cand scoateti grasimea din ea.

Intr-un litru de apa, adaugati 15 grame de acid citric si cateva picaturi de lichid de spalat vase. Umeziti o carpa moale cu aceasta solutie si tratati locurile in care exista acumulari de grasime. Asteptati 30 de minute si spalati mobila cu apa calda. Stergeti-o cu o carpa uscata.

Umeziti o carpa cu otet de cidru de mere si stergeti suprafata contaminata pana cand indepartati grasimea.

De asemenea, va puteti pregati un spray eficient pentru curatarea si degresarea suprafetelor de mobilier de bucatarie: se amesteca vodka si otet in proportii egale. Adaugati uleiuri esentiale acestui amestec, de exemplu, de portocale sau eucalipt. Compozitia rezultata se aplica la mobilier folosind un pistol de la pulverizare. Asteptati 20 de minute si stergeti suprafata cu o carpa uscata si curata.

Industria produce multe produse chimice de uz casnic pentru curatarea mobilierului din grasime. Problema este ca eficacitatea unor astfel de produse este legata de agresivitatea lor chimica, care poate afecta nu numai murdaria, ci si fibrele lemnului. Prin urmare, remediile populare dovedite pentru eliminarea grasimii din mobilierul de bucatarie din lemn raman relevante. Cu ajutorul recomandarilor noastre, va puteti curata cu usurinta bucataria de grasime, pastrand intact materialul.




Newsletter