Acasa > Utile> Dusumea stejar

Dusumea stejar

dusumea stejarO schimbare la interior poate oricand sa inceapa cu o pardoseala noua care sa aduca un suflu diferit in decor. Lemnul este un material prietenos si cald si prezenta sa va schimba radical aerul din camera si o va face mai deschisa si mai primitoare. Montarea dusumelelor nu este un proces foarte dificil si daca respecti regulile elementare schimbarea ar putea sa fie una chiar reusita,. Mai jos poti gasi mai multe informatii si detalii tehnice despre montarea dusumelelor din lemn.

Dusumea stejar - avantaje

Este recomandat si indicat sa montezi dusumeaua atunci cand renovarea casei este terminata si tencuiala si gletui sau sapa sunt complet uscate. Specialistii recomanda o perioada de minim 60 de zile din momentul in care s-au terminat lucrarile de zugravire inainte de a putea instala podeaua. In acelasi timp si sistemele de incalzire si de aerisire ar trebui sa fie complet operative mentinand si o temperatura constanta in camera de pana la 16 grade si o umiditate relativa de pana la 50 de procente pentru cel putin cinci zile inainte de a instala dusumeaua.

Depozitati pachetele de scanduri pentru perioada aceasta in spatiul interior unde se monteaza dusumeaua.

Un aspect important in acest proces este suprafata de suport pentru pardoseala care poate sa fie sapa din ciment sau structura din lemn. In orice caz ar trebui sa fie uscata altfel lemnul se va curba si vor aparea spatiile intre placi. In cazul in care este montata sapa atunci umiditatea relativa recomandata va fi de cel mult 2% si in cazul structurii lemnoase umiditatea relativa care se recomanda va trebui sa fie de 12 procente. Mai mult suprafata suport trebuie sa fie neteda si plana iar planeitatea nu trebuie sa aiba o mare abateri. De asemenea suprafata trebuie sa fie razuita, smirgheluita, maturata, fara vopsea, ceara, grasime, praf sau alte molozuri.

De ce sa cumperi o dusumea din stejar sau din alt tip de lemn?

Intelegerea istoriei bogate din spatele lemnului folosit in podele imbogateste valoarea si frumusetea lor. Pardoselile din lemn sunt spectacole in sine, iar clientii adora povestile despre radacinile din spatele acestui lemn stravechi si iubit. Lemnul este un produs natural intr-o varietate variata de culori si modele de fibre.

Cine nu s-a minunat de frumusetea unei case cu o podea fina din lemn? Este in natura noastra sa iubim copacii, sa ii recoltam si sa le replantam. Lemnul face parte din viata noastra si din casele noastre. Acum sunt mai multe optiuni decat oricand.

Lemnul este cel mai usor de curatat material pentru podele. Ori de cate ori cineva spune: "Cred ca gresia sau covorul ar putea fi mai usor de curatat", ma indrept spre instrumentele de curatare a podelei din lemn. Cu un mop si o solutie din apa si detergent podeaua din lemn poate fi curatata in jumatate din timpul alocat aspirarii si stersului podelelor.  Lemnul nu atrage  praful asa cum face covorul si nu genereaza mucegai.

Este cea mai buna alegere pentru mediul inconjurator. Productia este mai curata decat alternativele.

Productia de lemn este mult mai curata decat a altor  materiale de constructie. Fabricarea otelului are ca rezultat de 40 de ori mai multi poluanti decat lemnul. Betonul necesita de 6 ori mai mult si caramida de patru ori. Otelul elibereaza de 3 ori mai mult dioxid de carbon in mediul inconjurator. Lemnul trimite deseuri mai putin solide la depozitul de deseuri decat cele rezultate din fabricarea otelului sau a betonului. In cele din urma, lemnul este mai eficient din punct de vedere energetic. Structura celulara a lemnului capteaza aerul, conferindu-i proprietati superioare de izolare. Este nevoie de 15 centimetri de beton pentru a egala calitatile izolatiei obtinute cu  doar un centimetru de lemn.

Puteti schimba cu usurinta si in mod eficient aspectul intregii podele din lemn, din cand in cand, prin vopsire si lacuire.

Podeaua din lemn nu se depreciaza si este o investitie inteligenta. De fapt, creste de obicei valoarea de revanzare a unei case. Podele din lemn natural ofera frumusete pentru o viata - sau mai mult! In fiecare zi oamenii continua sa mearga pe podele din lemn vechi sau foarte vechi. Covorul este inlocuit de 3 pana la 6 ori inainte ca cele mai multe podele din lemn masiv sa aiba nevoie de reparatii. Astfel, podelele din lemn costa mai putin pe termen lung si adauga valoare casei dumneavoastra.

Atata timp cat procedurile de intretinere au fost respectate, podelele din lemn pot fi refinisate.

Nu va surprinde daca medicul dumneavoastra va recomanda o pardoseala din lemn pentru coloana si articulatii. Lemnul ajuta la relaxare si are proprietati benefice in acest sens. Lemnul este o alegere ideala pentru persoanele cu alergii.

Ne petrecem 90% din timp in interior, deci alegerea  pentru pardoseala poate fi importanta. Lemnul este podeaua perfecta pentru persoanele cu alergii. Nu va adaposti acarieni sau mucegai si nu va atrage si inmagazina praf sau mucegai. 

Multe tari in curs de dezvoltare se bazeaza astazi pe cherestea pentru veniturile din export, insa cea mai mare amenintare pentru padurile primare din aceste tari este transformarea in alte forme de utilizare a terenurilor. Utilizarea speciilor exotice pentru podele din lemn reprezinta o modalitate buna de a valorifica lemnul in mod deosebit si de a incuraja reimpadurirea pentru o productie continua.
Newsletter