Acasa > Utile> Dusumea stejar

Dusumea stejar

O schimbare la interior poate oricand sa inceapa cu o pardoseala noua care sa aduca un suflu diferit in decor. Lemnul este un material prietenos si cald si prezenta sa va schimba radical aerul din camera si o va face mai deschisa si mai primitoare. Montarea dusumelelor nu este un proces foarte dificil si daca respecti regulile elementare schimbarea ar putea sa fie una chiar reusita,. Mai jos poti gasi mai multe informatii si detalii tehnice despre montarea dusumelelor din lemn.

Dusumea stejar - avantaje

Este recomandat si indicat sa montezi dusumeaua atunci cand renovarea casei este terminata si tencuiala si gletui sau sapa sunt complet uscate. Specialistii recomanda o perioada de minim 60 de zile din momentul in care s-au terminat lucrarile de zugravire inainte de a putea instala podeaua. In acelasi timp si sistemele de incalzire si de aerisire ar trebui sa fie complet operative mentinand si o temperatura constanta in camera de pana la 16 grade si o umiditate relativa de pana la 50 de procente pentru cel putin cinci zile inainte de a instala dusumeaua.

Depozitati pachetele de scanduri pentru perioada aceasta in spatiul interior unde se monteaza dusumeaua.

Un aspect important in acest proces este suprafata de suport pentru pardoseala care poate sa fie sapa din ciment sau structura din lemn. In orice caz ar trebui sa fie uscata altfel lemnul se va curba si vor aparea spatiile intre placi. In cazul in care este montata sapa atunci umiditatea relativa recomandata va fi de cel mult 2% si in cazul structurii lemnoase umiditatea relativa care se recomanda va trebui sa fie de 12 procente. Mai mult suprafata suport trebuie sa fie neteda si plana iar planeitatea nu trebuie sa aiba o mare abateri. De asemenea suprafata trebuie sa fie razuita, smirgheluita, maturata, fara vopsea, ceara, grasime, praf sau alte molozuri.
Newsletter