Acasa > Utile> Masa bucatarie rotunda

Masa bucatarie rotunda

Masa reprezinta o piesa de rezistenta a unei bucatarii. In jurul mesei se aduna intreaga familie si masa reprezinta de fiecare data un punct focal in dining. Si probabil ca te intrebi ce sa alegi o masa dreptunghiulara sau o masa rotunda. In cazul in care locuiesti intr-un apartament mic sfatul este sa cumperi una rotunda. Iti prezentam avantajele:

O masa patrata sau o masa in forma de dreptunghi are nevoie de foarte mult spatiu si daca ai o camera mica atunci o masa rotunda poate sa te salveze. In plus, blatul unei mese rotunde este folosit in totalitate comparativ cu o masa patrata unde se va pierde ceva mai mult spatiu la colturi in general.

Masa bucatarie rotunda - sfaturi utile

Iar daca faci parte dintre cei carora le place sa isi petreaca foarte mult timp la povesti cu prietenii chiar si dupa ce se termina cina, masa rotunda este perfecta. Si asta pentru ca este mult mai intima si mai prietenoasa tinand cont de gradul de apropiere dintre cei care se afla in jurul sau. Oriunde te asezi vei putea vedea perfect pe toti cei care sunt langa tine. Este deranjant sa te apleci pentru a putea discuta cu cei de langa tine. La o masa rotunda in schimb este de ajuns sa iti rotesti privirea intr-o parte sau in alta si ti-ai gasit rapid interlocutorul.

O masa rotunde de lemn masiv este o alegere buna pentur bucatariile care comunica open space cu livingul.

Un alt avantaj pe care il au mesele rotunde este dat de faptul ca toate preparatele pe care le asezi se afla in mijloc si nu trebuie sa pasezi din mana in mana platoul pana cand ajunge la invitatii din celelalt capat al mesei asa cum se va intampla in cazul meselor rectangulare. Trebuie sa tii cont si de faptul ca o masa care are diametrul de 160 de cm este suficient de mare pentru opt invitati.

De ce sunt utile mesele rotunde?

Ce va vine imediat in minte atunci cand va imaginati o masa rotunda? Este povestea regelui Arthur cu Cavalerii Masei Rotunde? Masa legendei  a fost rotunda pentru a indica egalitatea la masa. Toti cei de la masa aveau un statut egal si, prin urmare, puteau exista discutii egale in jurul mesei.

Acesta este unul dintre multele avantaje ale unei mese rotunde . Faptul ca masa este rotunda inseamna ca nu exista "capul mesei". Ofera distante egale si oportunitati egale pentru participarea tuturor la conversatie, cu un centru comun.

Masa rotunda a legendei a fost folosita pentru  ca nimeni sa nu aiba o importanta mai mare in pozitia lor la masa decat oricare alt partici[ant. Si familia moderna tinde sa imparta aceleasi valori. O masa rotunda poate afecta instantaneu dinamica sociala din jurul mesei. Desi, bineinteles, mama si tata inca mai au bucuria de a putea sa le spuna copiilor sa nu se mai joace cu mancarea, atunci cand vine vorba de conversatia de la cina, nu exista figura tatalui autoritar care sa domine conversatia, in timp ce toti ceilalti sunt asteptati sa manance in tacere.

Avantajele unei mese rotunde

  • Este mai usor pentru fiecare persoana prezenta la masa sa intre si sa iasa;
  • Masa rotunda ajuta discutiile de grup si socializarea;
  • Mesele rotunde sunt perfecte pentru spatii mici;
  • Mesele rotunde sunt mai bune pentru jocuri datorita centrului comun.

Pentru cupluri, este nevoie de o masa rotunda. Mesele rotunde incurajeaza intimitatea, deoarece puteti sta mai aproape de partene sau puteti sa stati mai bine fata in fata. In feng shui se spune ca o masa rotunda creeaza energie pozitiva si incurajeaza un sentiment de unitate intre cei din jurul mesei datorita muchiei unice curbate din jurul mesei - spre deosebire de unghiurile dificile de la mesele patrate. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca mesele rotunde sunt excelente pentru familiile cu copii mici care joaca frecvent in jurul mesei, datorita faptului ca nu exista colturi ascutite pe care ar putea sa le loveasca!

Pentru cei care cauta mese pentru spatii mici, exista multe mese rotunde mici pe piata. Cuplurile sau familiile mai mici pot chiar beneficia de mese pentru mic dejun in locul meselor de dimensiuni mari, si exista chiar mese rotunde care pot fi scoase pentru a gazdui mai multi oaspeti atunci cand aveti nevoie de ele. Cand va intrebati cum sa alegeti o masa rotunda, luati in considerare daca doriti o masa rotunda cu patru picioare  au un singur picior robust care sa sustina masa. 

Iata cateva dimensiuni comune pentru mesele rotunde:

  • 48 de centimetri (122 cm) vor gazdui 4-5 persoane.
  • 60 de centimetri (152 cm) vor gazdui 6 persoane.
  • 72 de centimetri (182 cm) vor gazdui 8 persoane.

 

 
Newsletter