Acasa > Utile> Masa dining extensibila

Masa dining extensibila

In momentul in care te-ai decis sa iti cumperi o masa extensibila este important sa masori in primul rand zona unde ai in plan sa pui scaunele si masa pentru ca vei vrea sa fi sigur ca este suficient spatiu si pentru masa si pentur scuane dar si pentru a te misca lejer in jurul sau.

Cand cumperi o masa extensibila trebuie sa masori spatiul raportandu-te la dimensiunile pe care masa le are in momentul in care este complet intinsa. Va trebui sa lasi suficient de mult spatiu pentru a scoate scuanele usor si pentru ca toti sa se poata misca cu usurinta in jurul mesei.

Masa dining extensibila - cum se alege corect masa?

Spatiul minim pe care trebuie sa il lasi in jurul mesei este de 90 cm. idealul fiind cuprins undeva intre 100 si 120 cm. Pentru mesele extensibile este bine sa optezi pentru spatiul minim care este lasat liber in jurul mesei sau atata vreme cat scaunele se pot scoate cu usurinta poti lua in calcul faptul ca masa se va intinde doar ocazional.

In legatura cu forma mesele extensibile rotunde sunt ideale pentru spatiile mici si pentru a incuraja conversatia intre persoane. Daca iti alegi o masa rotunda cu un suport de sustinere central atunci exista mai mult spatiu pentru ca toti oaspetii sa isi intinda picioarele in mod confortabil. Mesele rotunde sunt mai practice comparativ cu cele dreptunghiulare si permit o foarte buna aranjare si pozitionare a oamenilor in jurul mesei avand totodata un aspect mai modern.

Mesele extensibile dreptunghiulare sunt modelul preferate de cele mai multe persoane si se potrivesc foarte bine in camere lungi cu spatiu putin disponibil. Mesele extensibile dreptunghiulare sunt in divese stiluri insa sunt cele care se preteaza foarte bine daca vrei sa iti aranjezi casa in stil clasic. Un set alcatuit din masa si scaune de lemn masiv este o solutie ideala atunci cand vrei piese de mobilier cat mai elegante si care au un aspect deosebit.
Newsletter