Acasa > Utile> Masa living extensibila

Masa living extensibila

O varianta de mijloc pentru mesele extensibile sunt mesele ovale pentru ca vor imprumuta elemente de la mesele rotunde si de la cele dreptunghiulare. Mesele extensibile ovale creeaza impresia de spatiu prin comparatie cu mesele dreptunghiulare datorita formei lor rotunde. Mesele ovale se vor integra perfect in orice stil incepand de la cel modern si pana la cel clasic fapt ce va influenta aspectul fiind materialele folosite si finisajele.

Masa living extensibila - sfaturi utile

Atunci cand iti alegi o masa extensibila este bine sa tii cont si de faptul ca fiecare persoana care sta la masa respectiva trebuie sa aiba un spatiu minim alocat de aproximativ 50 cm. La o masa rotunda unde diametrul este cuprins intre 90 si 120 cm pot sa stea intre 4 si 6 persoane. daca masa extensibila are un diametru cuprins intre 120 si 150 cm poate sa gazduiasca lejer intre 6 si 8 persoane. In momentul in care diametrul este cuprins intre 150 si 190 de centimetri masa poate sa fie ocupata de un numar cuprins intre 8 si 10 persoane. pentru ca 12 persoane sa poata incapea confortabil la masa rotunda aceasta ar trebui sa aiba diametrul ninim de 270 cm.

O masa extensibila ovala care are lungimea initiala de 150 cm si care gazduieste cand e stransa un numar intre 4 si 6 persoane atunci cand isi mareste lungimea poate sa fie folosita de un numar de pana la 10 persoane. In cazul in care vrei ca masa ovala sa gazduiasca un numar de 14 persoane ar trebui sa alegi una care in momentul in care se extinde ajunge pana la 240 cm.

Un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in calcul in momentul in care vrei sa alegi cele mai bune mese extensibile este spatiu si camera in care vrei sa folosesti masa. Cu toate ca nu exista diferente foarte mari intre mesele de bucatarie si cele de living sau de dining este bine sa ai grija ca piesele de mobilier sa fie integrate perfect in stilul si in aspectul camerei in care sunt amplasate.

 
Newsletter