Acasa > Utile> Masa living extensibila

Masa living extensibila

O varianta de mijloc pentru mesele extensibile sunt mesele ovale pentru ca vor imprumuta elemente de la mesele rotunde si de la cele dreptunghiulare. Mesele extensibile ovale creeaza impresia de spatiu prin comparatie cu mesele dreptunghiulare datorita formei lor rotunde. Mesele ovale se vor integra perfect in orice stil incepand de la cel modern si pana la cel clasic fapt ce va influenta aspectul fiind materialele folosite si finisajele.

Masa living extensibila - sfaturi utile

Atunci cand iti alegi o masa extensibila este bine sa tii cont si de faptul ca fiecare persoana care sta la masa respectiva trebuie sa aiba un spatiu minim alocat de aproximativ 50 cm. La o masa rotunda unde diametrul este cuprins intre 90 si 120 cm pot sa stea intre 4 si 6 persoane. daca masa extensibila are un diametru cuprins intre 120 si 150 cm poate sa gazduiasca lejer intre 6 si 8 persoane. In momentul in care diametrul este cuprins intre 150 si 190 de centimetri masa poate sa fie ocupata de un numar cuprins intre 8 si 10 persoane. pentru ca 12 persoane sa poata incapea confortabil la masa rotunda aceasta ar trebui sa aiba diametrul ninim de 270 cm.

O masa extensibila ovala care are lungimea initiala de 150 cm si care gazduieste cand e stransa un numar intre 4 si 6 persoane atunci cand isi mareste lungimea poate sa fie folosita de un numar de pana la 10 persoane. In cazul in care vrei ca masa ovala sa gazduiasca un numar de 14 persoane ar trebui sa alegi una care in momentul in care se extinde ajunge pana la 240 cm.

Un alt criteriu pe care ar trebui sa il iei in calcul in momentul in care vrei sa alegi cele mai bune mese extensibile este spatiu si camera in care vrei sa folosesti masa. Cu toate ca nu exista diferente foarte mari intre mesele de bucatarie si cele de living sau de dining este bine sa ai grija ca piesele de mobilier sa fie integrate perfect in stilul si in aspectul camerei in care sunt amplasate.

Cum poti cumpara corect o masa living extensibila?

Indiferent de unde cumparati produsele este foarte important sa tineti cont de mai multe aspecte atunci cand cumparati o masa extensibila.

Atunci cand cumparati mese este important sa fie de cea mai buna calitate. De asemenea, cand cumparati mese rotunde este foarte important ca acestea sa fie usor de utilizat si sa va incapa genunchii sub masa. Atunci cand aveti un spatiu disponibil mic este foarte important sa achizitionati nu doar o masa care sa se potriveasca in spatiu ci si una de culoare deschisa, astfel incat sa nu para ca ocupa tot.

Este important sa citesti foarte mult inainte de a alege masa potrivita.

Cea mai buna masa pentru dvs. va fi cea care se incadreaza in buget, ofera o constructie solida, se potriveste spatiului  si are un stil pe care il veti iubi de ani de zile. Chiar daca nu va ganditi pentru totdeauna in acest moment, va puteti astepta sa aveti o masa de cel putin cinci pana la zece ani. O masa poate fi folosita si in alt spatiu, chiar si atunci cand va mutati. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa o luati si sa incercati sa o potriviti cu noul spatiu. O masa mica si bine construita este foarte usor de integrat in orice interior.

Avantaje masa living extensibila

Iata mai multe avantaje ale meselor extensibile pentru living:

 Mesele extensibile sunt usor de introdus in spatiu si sunt foarte versatile. Utilizand mese extensibile este in prezent mult mai simplu sa obtineti spatiu atunci cand aveti nevoie de el dar si locuri la masa pentru cazul in care aveti musafiri.

  • Cu ajutorul unei mese extensibile rotunde eliminati colturile in care se pot lovi copiii;
  • Mesele extensibile sunt mai usor de mutat deoarece sunt modulare si se pot transporta mult mai simplu;
  • O masa extensibila este perfecta in momentul in care trebuie sa o mutati dintr-o camera in alta datorita faptului ca se monteaza si demonteaza usor;
  • Exista si mese extensibile cu dimensiuni variabile pentru diverse situatii, care au mai multe placi pentru extindere;
  • Puteti gasi mese extensibile confectionate din orice materiale inclusiv din lemn de esenta tare, foarte durabile.

Avand in vedere toate aceste avantaje, este lesne de inteles de ce mesele extensibile sunt atat de cautate. La toate acestea se adauga faptul ca nu este obligatoriu sa cumparati mese extensibile de forma standard deoarece acestea sunt acum perfecte pentru mai multe stiluri de amenajari interioare, fiind in mai multe forme, dimensiuni si modele.

In magazinul nostru puteti gasi o gama variata de mese extensibile din care sa o alegeti pe cea potrivita.

 
Newsletter