Acasa > Utile> Masa plianta sufragerie

Masa plianta sufragerie

Cum alegi cea mai buna masa de bucatarie pentru tine din gama larga de stiluri, forme si dimensiuni. Ce masa de bucatarie poate acoperi cel mai bine nevoile pe care le ai si care te ajuta sa optimizezi la maxim spatiul disponibil?

Criteriile care tin de aspect si design sunt foarte importante dar nu sunt cele mai importante. Utilitatea, optimizarea spatiului si posibilitatea de a se extinde, dimensiunile, distanta minima intre locuri si pozitionarea fata de toate piesele de mobilier, rezistenta sun aspectele esentiale la care va trebui sa te gandesti atunci cand vrei sa alegi o masa de bucatarie care sa fie potrivita pentru tine.

Masa plianta sufragerie - sfaturi utile

Inainte de a discuta despre caracteristicile pe care trebuie sa le aveti in vedere pentru a alege cea mai buna masa de bucatarie pentru tine vrem sa iti oferim cateva informatii si recomandari care sa te ajute sa optimizezi si mai bine spatiul pe care il ai in bucatarie si care sa te ghideze in alegerea pe care urmeaza sa o faci.

Suna ciudat insa este foarte eficient. Un mod foarte bun pentru a masura masa si pentru a vedea foarte bine spatiul pe care il ocupa viitoarea masa cu ajutorul cearceafurilor.

Cum? In mod cat mai simplu. Pui un cearsaf in zonele in care vrei sa asezi noua masa de bucatarie apoi incepi se strangi de el pana cand ajunge la dimensiunile pe care vrei sa le aiba masa de bucatarie.

Iti recomandam ca pentru masa de bucatarie sa te gandesti si la tot ceea ce tine de aspect si latura cromatica deoarece lucrurile tind sa se complice atunci cand vrei sa o integrezi in spatiul din bucatarie. Masa ta nu trebuie sa faca nota discordanta cu restul mobilierului si cu accesoriile, si prin urmare trebuie aleasa in consecinta. Poti lua in calcul si ideea de a cumpara o masa extensibila pe comanda.

Cum cumperi corect o masa plianta sufragerie

  • O masa in forma de dreptunghiulara sau ovala ar putea fi potrivita atat intr-o camera patrata cat si intr-una rotunda.
  • Pentru o camera dreptunghiulara, cautati o masa in forma de dreptunghiulara sau ovala.
  • O masa rotunda sau patrata poate parea ca pluteste ciudat intr-o camera dreptunghiulara.

Mesele patrate sau dreptunghiulare sunt cele mai frecvente, astfel veti gasi cele mai multe optiuni din aceasta categorie in ceea ce priveste stilurile, dimensiunile si extensiile. Dar o masa rotunda sau ovala va poate oferi un spatiu mai mic pentru a va deplasa. Pentru spatiile dreptunghiulare mai mici, ovalul ar putea fi cea mai buna optiune iar mesele rotunde sau ovale pot fi excelente pentru petreceri si conversatii, deoarece nu exista notiunea de cap al mesei. In ceea ce priveste adunarea unui numar de oameni la masa sunteti limitat doar de perimetrul mesei insa va fi mai usor sa fie inclusi toti la masa atunci cand nu exista colturi.

Picioarele pot fi de obicei in numar de patru, dar poate fi si un piedestal sau un singur picior. Numarul de picioare poate avea un efect important asupra numarului de persoane pe care le puteti aseza la masa.

Daca doriti sa fiti mai flexibil in adaugarea oaspetilor la masa, atentie la latimea piciorului si la locul unde sunt amplasate picioarele. In general, o masa cu picioarele mai subtiri sau unde picioarele sunt la colturi va face mai usor sa introduceti un scaun in plus. In plus, trebuie sa fiti constienti de faptul ca: o masa cu un picior este in general limitata in ceea ce priveste dimensiunea la care poate fi extinsa fara sa se dezechilibreze.

Cu o masa cu piedestal sau cu picioare, aveti mai multa flexibilitate pentru a adauga mai multe persoane la masa.

 Mesele cu picioare in X sunt perfecte pentru curte si gradina insa pot limita asezarea pe laterala daca picioarele se termina exact in margine. Provocarea cu mesele cu un singur picior sau cu picioare in X este faptul ca pot sa existe zone unde nu se poate pune niciun scuan. Aceasta situatie este in general inconfortabila si face ca numarul de persoane ce pot sta la masa sa fie limitat. Priviti cu atentie designul pe care o masa il are si dimensiunile ramase intre masa si locul in care sunt fixate picioarele pe suport pentru ca acolo vor intra picioarele celor care stau la masa in dreptul lor.  Daca nu pare a fi suficient spatiu pentru genunchi recomandarea noastra este sa incercati sa alegeti alt model de masa.
Newsletter