Acasa > Utile> Masa si scaune living

Masa si scaune living

Modelele de scaune de bucatarie si de mese au un rol foarte special intr-o casa pentru ca sunt unele din cele mai des utilizate obiecte din toata casa. Este bine ca alegerea lor sa fie facuta tinand cont de anumite criterii de baza cum ar fi utilitatea, functionalitatea si designul.

Masa si scaune living - cum alegi masa potrivita?

Alege marimea potrivita

Inainte de a alege un anumit tip de scaune de bucatarie este recomandat sa masori masa pentru a putea sa iti dai seama cat de mari ar trebui sa fie produsele. Lasa un spatiu foarte bun de o parte si de alta a scuanelor si evita sa alegi produsele care au sezutul mai mic de 50 de cm, pentru ca nu sunt confortabile.

Orienteaza-te dupa forma perfecta. Un alt aspect pe care ar trebui sa il iei in calcul este tipul de masa de bucatarie si forma. Daca este ovala sau rotunda, spatiul de dedesubt este limitat de multe ori si prin urmare trebuie sa te asiguri ca modelele de scaune de bucatarie pot sa fie puse usor sub ea in momentul in care nu sunt folosite. Ca si punct de reper se lasa in jur de 60 de cm pentur fiecare persoana la o masa dreptunghoulara si 75 cm pentru o masa rotunda.

Stilul conteaza

Alege scaune de bucatarie care sa aiba acelasi stil cu masa si care sa fie fabricate din materiale similare. Este bine sa nu faci combinatii intre materiale si diferite tipuri de culori sau design. Modelele de mese de bucatarie facute din sticla arata ciudat cu scaune de lemn sau cu scaune de plastic.

Indiferent cat de des sunt folosite tipurile de scaune de bucatarie ar trebui sa fie foarte confortabile si foarte rezistente. In plus, este mai bine ca materialele din care sunt facute sa fie usor de curatat si extrem de practice. Tapiteria din materiale textile din piele ecologica si din plastic, sunt unele dintre cele mai bune variante.
Newsletter