Acasa > Utile> Mobila bucatarie comanda

Mobila bucatarie comanda

Mobila bucatarie comandaTimpul petrecut in bucatarie poate sa fie o experienta foarte placuta atunci cand mobila de bucatarie este conceputa bine. Avand in vedere si faptul ca durata de viata a bucatariei poate depasi 15 ani in general este esential sa aloci suficient timp pentru configurare si pentru proiectare. De aceea iti oferim mai multe sfaturi utile care sa te ajute sa eficientizezi activitatile si spatiul de depozitare, sa iti transformi spatiul intr-unul ergonomic si confortabil.

Mobila bucatarie comanda - sfaturi utile

De asemenea, este important sa iti proiectezi mobila de bucatarie tinand cont de cele 5 zone de lucru indispensabile si anume zona de provizii, zona de pastrare, zona chiuvetei, zona de lcuru si preparare si zona plitei.

In bucatarie au loc in fiecare zi in medie aproximativ 360 de operatiuni care include apucarea, deplasarea si intinderea. Compartimentarea propusa are la baza ordinea normala a activitatilor si are ca si scop reducerea distantelor si reducerea timpilor morti.

Pentru dreptaci zonele se vor organiza in sensul acelor de ceas si pentru stangaci se dispun invers.

In momentul in care incepi sa iti cauti mobila de bucatarie este foarte bine sa stii ce forma preferi tinand cont de spatiul de care dispui. Desigur, in momentul in care iti realizezi mobila de bucatarie pe comanda constrangerile care sunt legate de forme clasice dispar.

Bucataria in linie de exemplu este potrivita pentru spatiile mici, inguste sau in cazul in care exista doar o persoana care gateste aici. Este recomandat sa folosesti corpuri de perete inalte cu scopul de a maximiza spatiul.

Bucataria cu insula este o alegere pentru spatiile mari si pentru persoanele care gatesc intens. Distanta dintre corpurile liniare si insula ar trebui sa fie de cel putin 120 cm pentru a deschide usor usile si sertarele si de a va misca lejer.

In momentul in care iti faci bucataria la comanda recomandarea noastra este sa te ocupi de tot ce tine de masuratori si sa iei in considerare si ferestrele, pragurile, prizele si tevile.

Cum alegi corect masa de bucatarie?

Luati in considerare o masa de masa furniruia. Placa este usoara si durabila, dar si usor de asamblat. Masa poate fi impachetata si mutata dupa cum este necesar. In plus, functioneaza bine intr-o casa cu stil nordic modern sau contemporan asiatic.

Stabiliti o forma care va functiona in majoritatea camerelor. Mesele rotunde arata bine in camere compacte si zone de locuit care au zone de luat masa patrate. De asemenea, flexibilitate. Daca cumparati o masa cu sase locuri, pot fi puse si 8 persoane la masa - cu cat diametrul este mai mare, cu atat mai multi oameni pot fi asezati. Pe de alta parte, mesele dreptunghiulare au locuri limitate de scaune datorita pozitiei picioarelor mesei si deoarece numai o singura persoana poate fi asezata la fiecare capat.

Nu alegeti culorile si modelul strict in functie de trenduri. Culorile clasice, cum ar fi cele primare (rosu, galben si albastru), raman in trend mereu. Rosul este o culoare foarte populara, mai ales in casele care au o tema asiatica subtila.

Negrul este intotdeauna o solutie buna pentru un decor elegant. Daca nu va asteptati ca masa sa fie foarte des folosita atunci negru este o solutie optima. Mesele negre sunt mai complicat de utilizat atunci cand sunt solicitate intens pentru ca toate urmele se vad imediat.

O masa clasica rustica poate fi o idee buna. In general, masa in rustic de tara este mare si, prin urmare, este potrivita pentru familii numeroase sau pentru persoanele care se distreaza in mod regulat. Aceste mese sunt de obicei realizate dintr-o cherestea solida, cum ar fi stejarul sau pinul, ceea ce le face foarte robuste. Ele au, de asemenea, un design necomplicat, potrivit pentru majoritatea schemelor, desi, in mod placut, multe mese de tara dispun de picioare elegante  pe care se sprijina masa.

Alegeti de fiecare data o masa mai mare decat este necesar

Mesele trebuie sa fie mai mari pentru ca niciodata nu stiti cand puteti avea mai multi invitati la masa. Mai bine raman locuri goale decat sa nu aveti unde sa gazduiti pe toata lumea.

 Lasati 1 metru si jumatate spatiu liber

O masa foarte mare si intunecata va afecta in mod dramatic designul. Lasati un metru si jumatate de spatiu in jurul mesei pentru a va putea deplasa cu usurinta si pentru a nu face spatiul sa para prea incarcat.

Alegeti o masa rotunda daca nu aveti spatiu

Mesele rotunde reprezinta o utilizare compacta a spatiului. Acestea tind ocupe mai putin spatiu decat cele dreptunghiulare sau patrate, astfel incat sa le puteti introduce de obicei intr-un spatiu care nu este ideal pentru un alt tip de masa. Ele sunt, de asemenea, minunate pentru spatiile de luat masa din bucatarie.

 Obtineti o masa de sticla daca aveti un apartament intunecat

Cu siguranta vreti sa spatiul sa para aerisit si luminos.

Este o solicitare comuna, insa, din pacate, nu fiecare locuinta are o abundenta de spatiu sau o lumina naturala mare. Raspunsul? O masa de sticla. Acesta va deschide intotdeauna si va lumina orice spatiu. Da, o masa de sticla va necesita o intretinere mult mai mare decat cea de lemn, dar sticla se sterge usor deci nu implica un efort major.
Newsletter