Acasa > Utile> Montaj parchet

Montaj parchet

Daca vrei sa redecorezi aspectul podelei din sufrageria ta sau chiar din bucatarie si din dormitor, parchetul laminat poate sa fie cea mai simpla si mai rapida solutie. Citeste articolul nostru pentru a afla cat de usor este sa montezi parchetul laminat.

In ultima vreme cea mai buna metoda de finisare pentru podele a devenit placarea podeleleor cu parchet laminat. Toti producatorii moderni de pardoseli fac placi de parchet din diverse culori, modele si suprafete rezistente la apa si detergenti, care asigura conexiunea fiabila a elementelor intre ele cu ajutorul unor sisteme de click. Astfel costul pentru a face o podea de parchet laminat este minim pentur ca instalarea este usoara si rapida si nu necesita o calificare foarte buna a montatorului.

Montaj parchet - sfaturi utile

Un alt avantaj foarte important al sistemului de finisare este faptul ca podelele pot sa fie demontate usor si puse intr-o alta incapere.

Parchetul va trebui sa fie transportat cu grija direct in ambalajul original. Folositi fiecare pachet de parhcet pana la capat inainte de a deschide unul nou.

Daca trebuie sa depozitezi parchetul pentru o perioada lunga de timp inaintea montajului este recomandat ca acesta sa fie pus orizontal in ambalajul sau original intr-o camera incalzita.

Legat de transport, avand in vedere si gabaritul pachetelor de parchet si gruetatea lor iti recomandam sa le comanzi cu transport online sau inclus cu livrare prin curier. Astfel vei scapa de grija transportului. Marfa se poate livra direct acasa inainte de a plati ramburs.

Dupa ce ai cumparat parchetul pasul urmator este sa il aclimatizezi cu spatiul unde se va monta. Lucrul acesta se va face prin depozitarea pachetelor care nu au fost deschide la timp pentru minim 48 de ore inainte de a le monta in incapere. Lucrul acesta impiedica deformarea si flambarea.

In perioada de aclimatizare nu pune pachetele pe parchet in picioare pe langa perete pentru ca placile au toate sansele sa se indoaie si se vor deforma iar in final nu vei mai putea sa le imbini. Pentru depozitare doar lasa-le in jor pe orizontala unul peste altul.

Montajul parchetului laminat se va face la o temperatura ambientala de cel putin 18 grade Celsius, o temperatura a podelei de minim 15 grade celsius, o umiditate relativa intre 50% si 60%. Toate conditiile de genul acesta trebuie sa persiste in primele zile de la instalare. Pastreaza ferestrele si usile inchise atunci cand pui parchetul pe podea.
Newsletter