Acasa > Utile> Parchet dublu stratificat

Parchet dublu stratificat

Vrei sa alegi pdeaua in stil natural si inconfundabi? Atunci o podea din lemn este cea mai buna optiune pentru tine. iti vom explica in continuare care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale amenajarii utilizand parchet dublu stratificat cate sa va ajute sa luati cea mai buna decizie pentru un spatiu.

Parchet dublu stratificat - sfaturi utile

Parchetul stratificat este confectionat din mai multe lamele si acest lucru ii da o foarte buna rezistenta la trafic si te ajuta sa eviti toate problemele cum ar fi prinderea sau desprinderea lamelelelor de pe stratul de suport. Comparativ cu parchetul masiv sau chiar si cu parchetul dublu stratificat, cel triplustratificat are si o foarte buna stabilitate dimensionala. In stratul numarul trei va fi sporita rezistenta si stratul se numeste zona de contrabalasn.

Pentru ca este un produs stabil pretul sau este o investitie foarte buna pe termen lung si in plus va avea nevoie si de eforturi de intretinere minime. Putem sa spunem ca acest parchet este mai rezistent la uzura si la trafic intens si reprezinta cea mai buna alegere pentru spatiile tranzitate des. Al treilea strat al parchetului se numeste strat de suport si este facut din lemn de mesteacan sau din lemn de plom daca parchetul a fost facut in Europa.

Un alt avantaj pe care il are aceasta podea sta in faptul ca are o grosime mult mai mare ceea ce ii confera o izolatie termia mai buna. Cu toate acestea, pretul pe care il are parchetul triplustratificat este mai mic comparativ cu cel dublustratificat.

In majoritatea cazurilor parchetul triplustratificat are si un sistem de prindere mecanica cu dublu click si este mai eficient in comparatie cu toate celelallte tipuri de parchet pentru ca se desprinde usor de suportul sau. Lucrul acesta reprezinta un avantaj major pentru ca lemnul este un material viu care abrsoarbe si reabsoarbe umiditatea pe toata durata lui de viata. Cu toate astea are si un mic dezavantaj, nu poate sa fie reconditionat de foarte multe ori.

 
Newsletter