Acasa > Utile> Parchet dublu stratificat

Parchet dublu stratificat

Parchet dublu stratificatVrei sa alegi pdeaua in stil natural si inconfundabi? Atunci o podea din lemn este cea mai buna optiune pentru tine. iti vom explica in continuare care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale amenajarii utilizand parchet dublu stratificat cate sa va ajute sa luati cea mai buna decizie pentru un spatiu.

Parchet dublu stratificat - sfaturi utile

Parchetul stratificat este confectionat din mai multe lamele si acest lucru ii da o foarte buna rezistenta la trafic si te ajuta sa eviti toate problemele cum ar fi prinderea sau desprinderea lamelelelor de pe stratul de suport. Comparativ cu parchetul masiv sau chiar si cu parchetul dublu stratificat, cel triplustratificat are si o foarte buna stabilitate dimensionala. In stratul numarul trei va fi sporita rezistenta si stratul se numeste zona de contrabalasn.

Pentru ca este un produs stabil pretul sau este o investitie foarte buna pe termen lung si in plus va avea nevoie si de eforturi de intretinere minime. Putem sa spunem ca acest parchet este mai rezistent la uzura si la trafic intens si reprezinta cea mai buna alegere pentru spatiile tranzitate des. Al treilea strat al parchetului se numeste strat de suport si este facut din lemn de mesteacan sau din lemn de plom daca parchetul a fost facut in Europa.

Un alt avantaj pe care il are aceasta podea sta in faptul ca are o grosime mult mai mare ceea ce ii confera o izolatie termia mai buna. Cu toate acestea, pretul pe care il are parchetul triplustratificat este mai mic comparativ cu cel dublustratificat.

In majoritatea cazurilor parchetul triplustratificat are si un sistem de prindere mecanica cu dublu click si este mai eficient in comparatie cu toate celelallte tipuri de parchet pentru ca se desprinde usor de suportul sau. Lucrul acesta reprezinta un avantaj major pentru ca lemnul este un material viu care abrsoarbe si reabsoarbe umiditatea pe toata durata lui de viata. Cu toate astea are si un mic dezavantaj, nu poate sa fie reconditionat de foarte multe ori.

Avantaje parchet dublu stratificat

Lemnul de esenta tare este un tip de pardoseala din lemn care contine 2 sau mai multe straturi lipite. Straturile inferioare pot fi realizate din placaj, lemn de esenta tare, lemn de esenta moale sau chiar fibre de inalta densitate (HDF).

Stratul superior sau "de uzura" este realizat din lemn real. Principalul avantaj al pardoselilor din lemn construite din lemn de esenta tare solid este stabilitatea dimensionala superba - pardoselile stratificate sunt mult mai rezistente la fluctuatiile de umiditate si temperatura si din acest motiv pot fi instalate intr-o gama larga de interioare. Lemnul de esenta tare este o alegere buna pentru casele de pe malul lacului, birouri, precum si pentru bucatarii.

Cu toate acestea, nu toate podelele stratificate sunt indentice. Desi exista parchet stratificat de inalta calitate disponibile pe piata, exista si produse de calitate scazuta care costa mai mult decat merita si pot prezenta chiar si pericole grave pentru sanatate si familia dumneavoastra. Deci, cum faceti diferenta dintre podelele de inginerie de inalta calitate si de joasa calitate?

Piata pentru podele din lemn de esenta tare este imensa, podeaua este produsa practic in fiecare parte a globului, iar standardele si practicile de productie difera foarte mult. In anumite tari in curs de dezvoltare, podelele pot fi realizate prin practici discutabile, incluzand neglijenta mediului, utilizarea materialelor toxice etc.

Din ce este realizat stratul superior?

Daca sunteti in cautarea unei podele din lemn natural, asigurati-va ca stratul superior al pardoselii construite pe care sunteti pe punctul de a o cumpara este facuta din lemn real. In podelele de calitate superioara, partea superioara, cunoscuta si sub denumirea de "uzura", este realizata din lamele de lemn masiv, care pastreaza aspectul si rezistenta lemnului natural. Acordati atentie grosimii stratului superior.

Nu confunda pardoselile stratificate cu pardoseli laminate sau compozite. In cele din urma, materiale sintetice, rasina melaminata, fibra de sticla si alte materiale sunt folosite pentru a imita aspectul lemnului real.

Ce tip de adeziv a fost folosit pentru a adera straturile?

Desi majoritatea producatorilor de pardoseli respecta standarde stricte de siguranta si de mediu, exista inca unii producatori de pardoseli care reduc costurile de productie prin utilizarea unor materiale de calitate discutabila, cum ar fi cleiurile toxice. Inainte de a efectua o achizitie, asigurati-va intotdeauna ca adezivul folosit pentru a adera straturile de podea de inginerie este un produs de inalta calitate care nu contine formaldehida si alte toxine, precum si un bun adeziv si nu va cauza delaminare mai tarziu.

Podeaua poate fi folosita cu incalzire prin pardoseala?

In timp ce pardoselile fabricate sunt mult mai stabile din punct de vedere dimensional decat cele din lemn masiv, sunt si podele care nu se pot combina cu incalzirea prin pardoseala. In cele mai multe cazuri, calitatea si proprietatile adezivilor utilizati pentru lipirea straturilor de pardoseli tehnice, este ceea ce dicteaza daca este posibila instalarea in combinatie cu incalzirea prin pardoseala.  

 

 
Newsletter