Acasa > Utile> Parchet incalzire pardoseala

Parchet incalzire pardoseala

parchet incalzire pardosealaIncalzirea prin podea reste una din cele mai ingenioase solutii foarte inovatoare si foarte eficiente pentur a putea obtine un mediu confortabil din punct de vedere termic in casa sau la birou. Sistemul acesta de incalzire este o alegere foarte des intalnita in locuintele romanilor datorita tuturor avantajelor pe care le ofera printre care cel mai important ar fi cel ca incalzeste interiorul rapid si uniform.

Parchet incalzire pardoseala - sfaturi utile

Astfel, adoptarea unui sistem de incalzire cu performante crescute ajuta la generarea unui mediu inconjurator mai curat si mult mai sanatos pentru toata lumea. Un sistem radiant de incalzire pe baza de agent termic prin podea reprezinta modul cel mai bun si mai eficient din punct de vedere energetic de a distribui foarte bine caldura in interiorul unei cladiri. Temperaturile foarte scazute ale agentului termic folosit iti pemite sa obtii eficienta optima a sursei de caldura. Nu mai punem la socoteaza faptul ca toata instalatia este invizibila cea ce iti da libertate pentur alegerea oricarui stil de arhitectura.

Un principal avantaj al acestui sistem de incalzire este reprezentat de caldura care se distribuie uniform in intreaga casa si se obtine astfel cea mai mare eficienta in incalzire. Nu sunt motive pentur a putea alege o solutie de racire sau de incalzire. O investitie initiala mai mare decat pentru sistemele de incalzire confentionale este recuperata de mai multe ori in perioada de viata a cladirii tocmai pentru simplu fapt ca se obtine un consum foarte mic de energie.

Dezavantajele pe care le au sistemele de incalzire prin podea consta in faptul ca schimbarea locului mobilierului se face mai greu iar instalatia de incalzire in podea sa nu treaca pe sub ea. Nevoia de a izola mai bine cladirea apare atunci cand trebuie sa alegi o astfel de incalzire.

Cum se alege corect parchetul?

Parchetul din lemn masiv poate fi refacut in mod repetat; pardoselile stratificate pot fi refinisate numai de un numar limitat de ori, in functie de grosimea furnirului superior. 

Cu toate acestea, ambele sunt durabile si rareori vor avea nevoie de refinisare, in special pentru pardoseli din lemn prefabricate, care rezista foarte bine la umiditate.

Placile din lemn masiv sunt o alegere autentica si pot fi slefuite si refacute ori de cate ori este necesar. Lemnul tare, cum ar fi stejarul si nucul, va dura probabil mai mult si nu se va zgaria la fel de usor ca si optiunile mai moi. Lemnul, cum ar fi pinul si fagul, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor, dar sunt mult mai susceptbile sa se deterioreze cu usurinta si sa se uzeze in timp.

Parchetul din lemn natural are multe beneficii, de la asigurarea longevitatii la schimbarea acustica a unei incaperi, oferindu-i un sunet cald si bogat. Pardoselile din lemn natural adauga valoare si un sentiment de lux la casa si, in pofida unor conceptii gresite, pot fi, de obicei, utilizate cu succes pentru incalzirea in pardoseala .

Spatiile mai ocupate, cum ar fi holul, livingul si sala de mese, vor beneficia de lemn de esenta tare mai scump, cum ar fi nucul sau stejarul. Lemnul masiv se poate deforma daca este expus la multa umiditate, deci este mai bine sa nu il puneti in bucatarii si bai.

Pardoseala stratificata este formata, de obicei, din trei sau mai multe straturi de placaj asezate la un unghi drept unul fata de celalalt, cu un strat durabil de "uzura" de lemn natural de pana la 6 mm grosime. Atata timp cat stratul de uzura este de cel putin 4 mm, multe produse pot fi chiar slefuite usor daca sunt deteriorate. Este foarte stabil - mai mult decat lemn masiv.

Potrivite pentru majoritatea camerelor, de la holuri si spatii de locuit pana la dormitoare, este cel mai bine sa le evitati in cabine de dus si bai de familie.

Pentru a afla daca placile pot fi utilizate cu incalzire prin pardoseala, cereti producatorului informatii inainte de a cumpara.

Avantaje parchet masiv

Parchetul din lemn masiv ofera urmatoarele avantaje:

  • Este usor de integrat in orice decor interior;
  • Poate fi reconditionat de fiecare data cand este nevoie;
  • Este simplu si usor de intretinut;
  • Adauga valoare imobilului;
  • Este potrivit si pentru incalzire prin pardoseala;
  • Vine in mai multe modele, culori si texturi.

Astfel, atunci cand vreti sa aduceti o atmosfera noua in interior si sa schimbati aspectul unei incaperi, puteti incepe de la podea. Un parchet nou din cel mai bun lemn, va aduce cu siguranta un nou vibe in interior.
Newsletter