Acasa > Utile> Parchet nuc

Parchet nuc

Parchet nucAtunci cand cumperi, construiesti si renovezi o casa sau un apartament, pardoseala este unul din cele mai discutate subiecte. Orice idee de design interior trebuie sa inceapa de la amenajarea podelelor pentru ca acesta joaca un rol esential in perceptia vizuala a unei incaperi si fiecare tip de incapere are unele cerintele pentru podelele sale.

Parchet nuc - sfaturi utile

Trebuie sa tii cont de mai multe aspecte pentru a te bucura de un parchet cat mai trainic si frumos si mai jos va prezentam o serie de sfaturi de la specialisti.

La ora actuala podelele sunt mult mai ample si include o serie de materiale, texturi, forme si culori. Un parchet de lemn masiv va rezista o viata si inca una. Parchetul de lemn masiv poate sa fie slefuit o data la patru ani. Tipul acesta de parchet chiar daca este foarte scump merita banii pentru ca pe langa faptul ca este foarte rezistent si nu este greu de intertinut, parchetul din lemn masiv ofera locuintei dumneavoastra un plus de valoare.

Gama  poate incepe de la parchetul fabricat din lemn, din mesteacan, din cires, din stejar sau din nuc si se termina cu esentele exotive. Parchetul de lemn masiv are nevoie de specialisti care sa il monteze fara cusur si sa il slefuiasca ulterior si va lacui. Daca vrei sa optezi pentru o podea ceva mai ecologica atunci specialistii iti recomanda parchetul din bamus si cel facut din lemn de stejar de pluta, amebele tipuri de parchet fiind finisate, durabile si rezistente.

In legatura cu parchetul laminat acesta este un tip de parchet foarte des utilizat in Romania. Pretul parchetului laminat este cel mai mic pentru ca nu este un lemn natural. Parchetul acesta este perfect pentru dormitoarele, camerele de zi si holurile unei case. Pentur a isi mentine farmecul sau natural parchetul ar trebui sa fie perfect ingrijit.

Cum se intretine corect parchetul din lemn de nuc

Problemele frecvente asociate cu podelele naturale din lemn includ atacul gandacilor si putregaiul. In loc sa va grabiti cu tratamente chimice, prioritatea este identificarea cauzei. Insectele se lupta sa supravietuiasca in medii uscate, astfel incat umezeala le creaza un mediu favorabil, deci aveti nevoie de o ventilatie adecvata.

Daca podeaua s-a infestat cu insecte, nu va temeti, deoarece acest lucru nu distruge placile de parchet. Placile pot fi intarite de jos, prin insurubarea laturilor in grinzi, in timp ce placile despicate pot fi lipite si stranse din nou impreuna. Ceea ce conteaza este sa scapati de disconfortul de a avea gandaci.

Reparatiile foarte satisfacatoare pot fi efectuate la capatul rupt, la colt sau la marginea unei placi, prin utilizarea speciilor adecvate de lemn si potrivirea modelului.

Ar trebui sa va ganditi intotdeauna cu atentie inainte de modificarea sau slefuirea finisajelor vechi, adesea mult mai atractive decat rezultatul restaurat. Un alt punct de retinut este ca lemnul devine mai intunecat cu expunerea la lumina soarelui, astfel incat orice slefuire poate schimba radical culoarea sa.

Maturirea regulata va impiedica zgarierea acestora cu noroi sau praf. Acest lucru este important deoarece o zgarietura semnificativa ar putea insemna ca intregul etaj necesita slefuirea si lacuirea. Asigurati-va ca pantofii cu toc inalt sunt indepartati si folositi tampoane sau capace sub mobilier, care trebuie sa fie intotdeauna ridicat, nu impins daca este deplasat.

 Pardoselile din lemn tratate care au fost ceruite vor avea nevoie de o atentie mai speciala decat alte finisaje. O ceara proaspata in fiecare an ar fi ideala. Lacurile pe baza de apa sunt o a doua optiune care seamana cu ceara si dureaza foarte mult.

Stergeti podeaua cu mopul o data pe saptamana, cu un mop fin si folositi un detergent din lemn masiv care este potrivit pentru podelele dumneavoastra speciale.




Newsletter