Acasa > Utile> Parchet nuc Bucuresti

Parchet nuc Bucuresti

Parchet nuc Bucuresti

Daca alegi un parchet laminat mai inchid la culoare, vopsesti peretii intr-o nuanta deschisa si optezi pentru un moblier luminos. Acelasi aspect placut il poti obtine si prin contrastul existent intre un parchet de culoare inchisa si un covor cu nuante deschise si vesele sau pastelate. Incaperile intunecoase care nu vor beneficia de lumina naturala daca au un parchet foarte inchis la culoare.

Parchet nuc Bucuresti - sfaturi utile

In plus, trebuie sa tii cont si de dimensiunea camerei in momentul in care iti alegi parchetul si sa faci astfel incat spatiul sa para mai mic sau mai mare, dupa caz. Iti recomandam sa cauti nuante ale parchetului similare cu ale mobilei si usilor sau sa gasesti nuante contrastante care sa te ajute ca creezi un efect interesant.

De asemenea, usile si parchetul sunt ar trebui sa aiba o nuanta cat mai prietenoasa. Atunci cand acesta sunt prea inchise sau prea deschise efectul nu va fi de fiecare data cel pozitiv si vei avea nevoie sa aduci o nota interesanta prin decoratiuni si accesorii.

Parchetul din lemn de nuc se dovedeste a fi cea mai buna idee atunci cand vrei sa obtii un interior cat mai natural si cat mai interesant. Fibrele naturale ale lemnului vor crea efectul acela unic pe care ti-l doresti pentru interioarele tale.

In plus, alegand un parchet natural vei avea in interior acea caldura specifica naturii. Parchetul din lemn de nuc este potrivit pentru orice tip de design interior, indiferent ca este vorba despre stilul clasic, minimalist sau chiar industrial.

Daca vorbim despre un stil e amenajare interioara traditional, atunci parchetul din lemn de nuc este cea mai buna solutie pentru tine. Totodata, recomandarea noastra este sa alegi un parchet care sa reziste cat mai bine traficului zilnic si stresului la care este supus, iar parchetul din lemn de nuc este cea mai buna solutie.

Daca fibra nucul nu iti place si vrei ceva natural dar putin mai bland, iti recomandam parchetul din stejar care se va dovedi la fel de bun ca si cel din nuc.

Cum se aleg corect tipurile de parchet

Inainte de a va alege podelele este foarte important sa va puneti mai multe intrebari.

Cum va puteti da seama de ce podele aveti nevoie?

 Ceea ce este foarte important la o podea cum este parchetul este faptul ca poate acoperi toata suprafata cu economie de material.  Exista de obicei aproximativ doi metri patrati care se cumpara pentru situatii neprevazute. Masurati camera si rotunjiti valoarea obtinuta pe plus, pentru a va asigura ca aveti suficiente placi de parchet pentru cazul in care unele dintre ele se strica la montaj.

 Merita adaugat un pachet suplimentar pentru situatii neprevazute, mai ales daca il montati singuri, deoarece probabil ca veti pierde mai mult. Comerciantii cu amanuntul iau de obicei inapoi pachetele nedeschise, deci este mai bine sa fiti in siguranta decat sa va para rau. 

Care parchet este cel mai bun – cel cu nut si feder sau cel cu click?

 Podelele tinde sa vina intr-una din aceste doua optiuni. S-ar putea sa para termeni ciudati, dar ei sunt, de fapt, niste descriptori destul de diferiti in privinta modului in care placile individuale se fixeaza impreuna.

 Nut si feder

 Scandurile cu scobituri au o "limba" proeminenta pe o parte care se potriveste intr-un canel de pe placa adiacenta.

 Fixarea limbii si canelurilor impreuna poate fi destul de complicata. Odata ce limba este in canel, trebuie ca placa sa fie batuta ferm pe pozitie. Daca folositi unghiul gresit  puteti scoate placile pe care le-ati aderat deja.

 Acestea trebuie, de asemenea, sa fie lipite in pozitie, si apasate pana cand lipiciul se solidifica. Folosirea lipiciului insuficient sau lipsa tasare poate duce la goluri intre scanduri.

 

 Pardoseala cu click

 Pardoseala cu click are margini care au o forma unica, astfel incat trebuie sa faca click atunci cand se prind una de cealalta. Odata ce au fost prinse, nu se pot desprinde si nu se pot misca. In general, este mult mai usor si mai rapid fie instalata o podea cu click decat una cu nut si feder.

 Mai mult, scandurile sunt taiate de masini pentru a crea articulatii foarte stranse, reducand sansele de formare a golurilor dupa ce au fost montate.

 Un alt avantaj al blocarii clicurilor este faptul ca scandurile pot fi desfacute si ridicate daca trebuie sa ajungeti sub podea, ceea ce nu se poate face in cazul celuilalt model.

 Cand vine vorba de laminate, calitatea poate varia considerabil, asa ca analizati bine inainte de a cumpara daca vreti o podea superba si rezistenta.

 Evitati parchetul laminat cu un miez din PAL, deoarece se extinde si se contracta foarte mult. Si nu cumparati pachete cu ambalajele deteriorate pentru ca apa ar fi putut ajunge in pachet, deteriorand placile.

 Pardoselile din lemn masiv sunt deseori destul de asemanatoare, in ceea ce priveste aspectul. Este important sa vedeti care model se potriveste cel mai bine cu restul casei.

 Lemnul este un material natural, iar placile vor avea putina culoare in mod natural, insa exista si placi finisate. Alegeti modelele care se asorteaza cu usile si cu restul elementelor din lemn din casa.

 

 
Newsletter