Acasa > Utile> Parchet stejar

Parchet stejar

Parchet stejarAtunci cand iti alegi o pardoseala de lemn sunt foarte multe lucruri de care va trebui sa tii cont si pe care iti recomandam sa le iei in calcul. Ce tip de pardoseala este cea mai buna? Din ce esenta de lemn si ce finisaj ar trebui sa aiba? Acestea sunt primele si cele mai importante intrebari pe care ar trebui sa ti le pui si cu care urmeaza sa te confrunti.

Parchet stejar - sfaturi utile

Stejarul repreinta una din cele mai des folosite esente de lemn pentru podea. Acest lucru se va datora duritatii sale dar si desenelor pe care fibrele lemnoase, foarte usor de recunoscut. Cu modelele sale distinctive dar si datorita culorilor calde si naturale se va integra foate usor in toate tipurile de camere indiferent de stilul de amenajare. Va aduce si un plus de confort si eleganta casei si in plus aduce longevitate si rezistenta care dau un plus de valoare.

Daca te-ai decis sa optezi pentru o podea din lemn de stejar tot ce trebuie sa faci este sa alegi dintre parchet masiv si parchet stratificat. Cele doua au mai multe avantaje si foarte multe lucruri in comun. Sunt 100% facute din lemn si daca in timp prezinta urme de uzura suprafetele pot sa fie slefuite si placile care s-au deteriorat pot fi inlocuite.

Si totusi care ar fi diferenta dintre parchet masiv si parchetul stratificat. Parchetul clasic este facut dintr-o singura bucata de lemn si placile care se obtin pot sa aiba grosimi cuprinse intre 9 si 23 mm. In timp ce parchetul stratificat este realizat dintr-un numar tot mai mare de straturi de lemn dispuse incrucisat acest lucru ii creste rezistenta si ii ofera o mai buna stabilitate reducand miscarea naturala pe care o are lemnul cu pana la 70 de procente.

Iti recomandam sa incerci parchetul de stejar si sa dai culoare interioarelor tale.

Care sunt avantajele parchetului din lemn masiv

Va vom spune punctele forte si punctele slabe ale podelelor din lemn masiv si ale pardoselilor din lemn stratificat, precum si gama de preturi si abilitatile de care aveti nevoie daca doriti sa le instalati singur. De asemenea, va vom oferi sfaturi de cumparare pentru a va putea cumpara cele mai bune podele din lemn si pentru a obtine cea mai buna afacere posibila.

Va place lemnul? Nu este de mirare. Lemnul este bogat ca si aspect, cald, durabil si usor de pastrat curat. Este totusi cel mai seducator si fermecator tip de podea dintr-o casa. Dar este, de asemenea, o investitie mare. Cele mai multe podele din lemn se impart in doua categorii cu caracteristici unice: lemn masiv si laminat (stratificat).

O pardoseala traditionala din lemn masiv are articulatii la capat, o varietate de modele de lemn si, adesea, crapaturi subtiri intre benzi in timpul sezonului uscat.

Pardoselile din lemn masiv sunt de obicei realizate din benzi groase de 3/4 inci, fie de 1-1 / 2 sau 2-1 / 4. Cele mai multe sunt cu nut si feder. Placile  sunt de obicei taiate la lungimi aleatorii de pana la aproximativ 6 picioare lungime. Un strat gros de uzura permite slefuirea si refinisarea de patru pana la sase ori inainte de a fi necesara schimbarea parchetului.

Podelele neterminate trebuie slefuite. Veti avea nevoie sa inchiriati o masina de slefuit.

Plasarea unei podele din lemn masiv necesita o experienta indelungata in tamplarie. Este posibil sa aveti nevoie de un ferastrau electric pentru a monta corect si uniform parchetul.

Parchetul masiv se extinde si contracta la schimbarile de umiditate. Asteptati-va la cateva fisuri deschise intre benzi in timpul sezonului uscat, daca nu controlati umiditatea interioara pe tot parcursul anului. Crapaturile vor fi proeminente in lemn de culoare deschisa.

 Iata cateva avantaje ale parchetului din lemn masiv:

  • Parchetul din lemn masiv aduce plus valoare unei locuinte;
  • In momentul vanzarii locuinta va avea un pret mai mare daca are parchet masiv;
  • Este potrivit pentru incalzirea prin pardoseala;
  • Poate fi reconditionat de maxim 8 ori pana cand trebuie refacut complet.
  • Vine in nuante naturale;
  • Este usor de integrat in orice design interior;
  • Poate fi refinisat in diverse moduri care sa schimbe complet aspectul de fibre naturale.

 
Newsletter