Acasa > Utile> Parchet stejar

Parchet stejar

Atunci cand iti alegi o pardoseala de lemn sunt foarte multe lucruri de care va trebui sa tii cont si pe care iti recomandam sa le iei in calcul. Ce tip de pardoseala este cea mai buna? Din ce esenta de lemn si ce finisaj ar trebui sa aiba? Acestea sunt primele si cele mai importante intrebari pe care ar trebui sa ti le pui si cu care urmeaza sa te confrunti.

Parchet stejar - sfaturi utile

Stejarul repreinta una din cele mai des folosite esente de lemn pentru podea. Acest lucru se va datora duritatii sale dar si desenelor pe care fibrele lemnoase, foarte usor de recunoscut. Cu modelele sale distinctive dar si datorita culorilor calde si naturale se va integra foate usor in toate tipurile de camere indiferent de stilul de amenajare. Va aduce si un plus de confort si eleganta casei si in plus aduce longevitate si rezistenta care dau un plus de valoare.

Daca te-ai decis sa optezi pentru o podea din lemn de stejar tot ce trebuie sa faci este sa alegi dintre parchet masiv si parchet stratificat. Cele doua au mai multe avantaje si foarte multe lucruri in comun. Sunt 100% facute din lemn si daca in timp prezinta urme de uzura suprafetele pot sa fie slefuite si placile care s-au deteriorat pot fi inlocuite.

Si totusi care ar fi diferenta dintre parchet masiv si parchetul stratificat. Parchetul clasic este facut dintr-o singura bucata de lemn si placile care se obtin pot sa aiba grosimi cuprinse intre 9 si 23 mm. In timp ce parchetul stratificat este realizat dintr-un numar tot mai mare de straturi de lemn dispuse incrucisat acest lucru ii creste rezistenta si ii ofera o mai buna stabilitate reducand miscarea naturala pe care o are lemnul cu pana la 70 de procente.

Iti recomandam sa incerci parchetul de stejar si sa dai culoare interioarelor tale.
Newsletter