Acasa > Utile> Parchet stratificat

Parchet stratificat

Vreti sa alegeti podeaua in stil natural si inconfundabil? Atunci podeaua de lemn reprezinta una din cele mai bune optiuni pentru tine. Iti vom explica in cele ce urmeaza principalele avantaje si dezavantae ale amenajarii utilizand parchet triplustratificat care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri pentru un spatiu anume.

Parchet stratificat - sfaturi utile

Parchetul stratificat este realizat din mai multe lamele si lucrul acesta ii da o foarte buna rezistenta la trafic si ajuta la evitarea tuturor problemelor cum este si desprinderea lamelelor de pe stratul suport.

Prin comparatie cu parchetul masiv sau chiar cu cel dublu stratificat parchetul triplustratificat are o foarte buna stabilitate dimensionala. In stratul trei se sporeste rezistenta si acest strat poarta numele de contrabalans. Pentru ca este un produs stabil, parchetul triplustratificat reprezinta o investitie buna pe termen lung si in plus are nevoie de eforturi minime de intretinere. Putem sa spunem ca acest parchet este mai rezistent la trafic si la uzura si este o alegere foarte buna in spatiile des tranzitate. Cel de a treilea strat al parchetului este stratul suport si este facut din lemn de plop sau din lemn de mesteacan atunci cand parchetul este facut in Europa.

Un alt avantaj pe care podeaua o are este faptul ca grosimea este mare si acest lucru ii da o izolatie termica foarte bun. Cu toate astea pretul pe care parchetul stratificat il are este mai mic decat cel al parchetului dublu stratificat.

In cele mai multe cazuri parchetul triplustratificat are si un sistem de prindere mecanica cu dublu click care este mai eficient comparativ cu toate celelalte tipuri de parchet pentru ca se poate desprinde extrem de usor de stratul suport.

Lucrul acesta este un foarte mare avantaj pentru ca lemnul este un material viu care absoarbe si reabsoarbe umiditatea pe toata durata sa de viata. Cu toate astea nu exista niciun mic dezavantaj si nu poate sa fie reconditionat de foarte multe ori.

 
Newsletter