Acasa > Utile> Parchet stratificat

Parchet stratificat

Parchet stratificatVreti sa alegeti podeaua in stil natural si inconfundabil? Atunci podeaua de lemn reprezinta una din cele mai bune optiuni pentru tine. Iti vom explica in cele ce urmeaza principalele avantaje si dezavantae ale amenajarii utilizand parchet triplustratificat care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri pentru un spatiu anume.

Parchet stratificat - sfaturi utile

Parchetul stratificat este realizat din mai multe lamele si lucrul acesta ii da o foarte buna rezistenta la trafic si ajuta la evitarea tuturor problemelor cum este si desprinderea lamelelor de pe stratul suport.

Prin comparatie cu parchetul masiv sau chiar cu cel dublu stratificat parchetul triplustratificat are o foarte buna stabilitate dimensionala. In stratul trei se sporeste rezistenta si acest strat poarta numele de contrabalans. Pentru ca este un produs stabil, parchetul triplustratificat reprezinta o investitie buna pe termen lung si in plus are nevoie de eforturi minime de intretinere. Putem sa spunem ca acest parchet este mai rezistent la trafic si la uzura si este o alegere foarte buna in spatiile des tranzitate. Cel de a treilea strat al parchetului este stratul suport si este facut din lemn de plop sau din lemn de mesteacan atunci cand parchetul este facut in Europa.

Un alt avantaj pe care podeaua o are este faptul ca grosimea este mare si acest lucru ii da o izolatie termica foarte bun. Cu toate astea pretul pe care parchetul stratificat il are este mai mic decat cel al parchetului dublu stratificat.

In cele mai multe cazuri parchetul triplustratificat are si un sistem de prindere mecanica cu dublu click care este mai eficient comparativ cu toate celelalte tipuri de parchet pentru ca se poate desprinde extrem de usor de stratul suport.

Lucrul acesta este un foarte mare avantaj pentru ca lemnul este un material viu care absoarbe si reabsoarbe umiditatea pe toata durata sa de viata. Cu toate astea nu exista niciun mic dezavantaj si nu poate sa fie reconditionat de foarte multe ori.

Cum se alege corect podeaua din parchet stratificat

Alegerea pardoselii este una dintre primele decizii, dar si cea mai importanta, pe care un proprietar trebuie sa o ia atunci cand efectueaza o renovare, deoarece podeaua sustine totul. In timp ce exista o multime de optiuni diferite, de la covor la parchet, un material este standardul recunoscut: lemn de esenta tare.

Dar nu tot parchetul din lemn de esenta tare este creat la fel, iar selectarea unui produs nu este pur si simplu o chestiune de alegere a unei culori preferate. O serie de alti factori pot avea un impact atat

Selectati podele cu structura solida sau mecanica

In mod traditional, podele din lemn de esenta tare se prezinta sub forma de scanduri groase de lemn masiv. Astazi, lemnul de esenta tare este inca disponibil pe scara larga, insa multe companii ofera de asemenea placi de pardoseala fabricate dintr-un strat subtire din lemn de esenta tare, lipite de alte straturi, proiectate pentru a impiedica deplasarea podelei in timpul ciclului de expansiune si de contractie. Tot lemnul se misca in trei directii: exista o miscare tangentiala, radiala si longitudinala.

Pentru subsolurile si apartamentele cu pardoseli din beton, podelele construite ofera un avantaj de instalare. In timp ce lemnul masiv este in general instalat pe unul sau doua straturi de placaj, care poate ridica inaltimea podelei si poate interfera cu usile existente sau poate reduce marginal inaltimea tavanului, pardoselile tehnice pot fi lipite direct pe beton sau pe un covor de izolare fonica. De asemenea, este potrivit pentru instalare pe sisteme de incalzire prin pardoseala.

Alegeti cu atentie, pentru ca unele podele construite au straturi superioare atat de subtiri incat nu mai pot fi slefuite si refinisate in viitor. Produsele de calitate superioara au un strat mai gros, care poate fi refinisat.

Lamelele  din lemn de esenta tare pot fi achizitionate cu o fata bruta care este finisata de un profesionist dupa instalare sau prefinisata, care vine cu finisajul deja aplicat. Avantajul lemnului prefinisat este acela ca stii exact ceea ce primesti si odata ce selectezi un produs, vei avea un esantion exact pe care sa-l folosesti pentru a coordona paleta de culori a casei tale si pentru a alege alte elemente de design, cum ar fi textile, acoperiri de perete si dulapurile.

Pardoseala prefinisata necesita, de asemenea, mai putin timp pentru instalare, deoarece nu este nevoie sa se aplice culoarea sau materialul de etansare. "

 Totusi, finisarea la fata locului permite un nivel de personalizare care atrage multi proprietari si designeri. In acest fel, avem mult mai mult control asupra culorii si luciului. Produsul final va fi si mai neted.
Newsletter