Acasa > Utile> Parchet stratificat Bucuresti

Parchet stratificat Bucuresti

Parchet stratificat BucurestiAtunci cand vrei sa gasesti cea mai buna solutie pentru parchet pentru casa ta atunci o foarte una alegere este o varianta de parchet triplustratificat. Acs tip de parchet este cea mai buna solutie si este perfect pentru casa si in zonele cu trafic intens. Mai mult daca mergi pe varianta triplustratificat atunci poti sa il folosesti cu incredere si in zonele umede ale casei in baie, bucatarie sau in zona cu trafic intens cum e holul.

Parchet stratificat Bucuresti - avantaje

Nu cred ca exista materiale mai placute, mai calde si mai umane decat lemnul si in casa lemnul este esential. Niciodata nu exista prea mult lemn in casa si niciodata nu este o investitie foarte mare atunci cand vine vorba despre alegerea parchetului.

Daca discutam despre proprietatile si despre avantajele pe care le aduce orice varianta de parchet triplustratificat e necesar de spus ca acesta este cel mai rezistent, face fata cu succes tuturor variatiilor de umiditate ambientala, are risc redus de umflare in cazul unor inundatii si un aspect extrem de placut. In plus este si foarte rezistent la zgarieturi si are un aspect extrem de elegant.

Toate tipurile de parchet stratificatsunt realizate prin suprapunerea mai multor lame e lemn lipite si presate la cald. La final este lacuit. Lemnul utilizat la fabricarea variantelor si la diverse tipuri de parchet este stejarul, frasinul si mesteacanul dar si nucul, iroko si wenghe. Statistic vorbin cel mai bun lemn de parchet este cel cu culori deschise si cu placi care au dimensiuni mari.

Nu in ultimul rand acest tip de parchet este usor de montat, dar trebuie acordata atentie maxima la stratul de suport, care nu trebuie sa prezinte denivelari mai mari de trei milimetri, sa fie curat şsi uscat. De asemenea, trebuie lasat un spatiu de dilatatie.

Sfaturi utile pentru alegerea finisajului parchetului stratificat

Va explicam in cele ce urmeaza care sunt cele mai bune solutii pentru finisarea podelelor din lemn.

Uleiul patrunde in lemn si da un aspect foarte special, fiind moale, mat si natural.  Dar nu este la fel de impermeabil la pete si deteriorari ca poliuretanul, care creeaza un strat de acoperire dur pe suprafata lemnului si care este"mai rezistent la uzura, mai ales pentru cei cu copii sau cand alimentele cad in bucatarie.

Uleiul se poate zgaria mai usor, dar si zgarieturile sunt mai putin vizibile. De asemenea, zgarieturile sunt usor de recunoscut in functie de situatia la fata locului atunci cand exista o problema. Cu poliuretan, in general, trebuie sa inlocuiti o placa sau si sa efaceti o intreaga sectiune de podea.

Cu un finisaj de ulei moale, aveti o intretinere mai usoara, dar trebuie sa o faceti mai des. Atunci cand folositi poliuretan, trebuie sa faceti mai putin intretinerea insa intretinerea este foarte importanta pentru ca podeaua sa se mentina, chiar daca este facuta mai rar.

Stejarul este regele podelei din lemn de esenta tare pentru un motiv bun. Este un lemn foarte durabil care poate fi colorat si refinisat in mai multe moduri. Acesta are, de asemenea, fibre naturale atragatoare si este disponibil pe scara larga in intreaga regiune, ceea ce duce la preturi rezonabile.

Nucul este o alta alegere populara. In timp ce este usor mai moale decat stejarul, are o culoare profunda, ceea ce il face ideal pentru incaperile unde se doreste o finisare mai inchisa. Daca schimbati  culoarea, este mai bine sa incepeti cu un material natural pe care sa-l inchideti cat mai putin posibil pentru a obtine umbra pe care o doriti. Nucul este o alegere naturala atunci cand doriti un ton mai bogat si mai cald.

Bustenii sunt taiati in trei moduri diferite care dau trei modele diferite de fibre si astfel rezulta trei tipuri de placi de parchet de baza.  Exista cele cu fibre ondulate, cele cu fibra lunga si lniara si cele care par neregulate.

Aceste tipuri sunt alese in general in functie de preferinte. Cheresteaua clasica este potrivita in locuinte rustice.

Desi a existat o perioada cand se parea ca aproape toate podele din lemn de esenta tare au fost instalate in benzi de doi sau trei inci, multi oameni folosesc acum placi mai mari. Odata ce placile sunt alese in mod diferit ele devin origiale.  De aceea o placa de patru pana la sase centimetri este specificatia noastra standard, in functie de dimensiunea camerei si de aplicatie. In general, cu cat spatiul este mai expansiv, cu atat mai mare va fi placa pe care o veti alege.

In timp ce o podea compusa din scanduri largi va avea mai putine imbinari decat o podea cu benzi subtiri, este important sa fiti constient de faptul ca aceste imbinari pot deveni in cele din urma mai proeminente pe masura ce lemnul se extinde si se contracta.
Newsletter