Acasa > Utile> Parchet triplu stratificat

Parchet triplu stratificat


De ani buni se tot vorbeste ca in casa este mai bine sa ai parchet decat gresie pentru ca avantajele sunt superioare. Daca alegi pentru un parchet dublu stratificat ori pentru parchet triplustratificat poti monta incalzire in podea. Va imaginati cum este iarna… vii inghetat, te descalti si simti caldura care emana usor din podea. Nu mai are nevoie de papuci sau ciorapi grosi nu-I asa? Tranferul termic este asigurat de podeaua din parchet si va fi foarte bun atunci cand alegi ceva de calitate.

Parchet triplu stratificat - sfaturi utile


Structura pe trei straturi de lemn

Placile de lemn din linii de produse de inalta sunt realizate folosind trei straturi de lemn: un strat superior, un strat central si un strat de suport. Toate cele trei straturi sunt lipite impreuna intr-o presa. Acest lucru creeaza podele din lemn de inalta calitate, cu trei straturi, pentru proiecte de constructii sofisticate.

Stratul superior din lemn fin

Stratul superior, asa-numitul strat de uzura, este intotdeauna fabricat dintr-un strat de lemn fin de inalta calitate, care este, de obicei, facut din furnir taiat cu o grosime de 4,2 mm. Pentru unele produse reducem stratul de uzura la o grosime de cca. 3,5 mm si, prin urmare, atinge o grosime totala mai mica. Producem cea mai mare parte a pardoselilor in fabrica noastra. Fiecare strat de uzura este uscat mai intai la propriul nostru centru de uscare pana la continutul initial de umiditate initial corect, inainte de a fi prelucrat.

Stratul central si stratul de suport din molid

Stratul central este realizat din tije solide de molid care se executa transversal pe directia fibrei stratului superior. Stratul de suport, pe de alta parte, este realizat din furnir de molid cu aceeasi directie a fibrei ca si stratul superior. Acest lucru creeaza o structura stabila de tip sandwich ca baza pentru parchetul din lemn cu trei straturi. Molidul de inalta calitate pe care il folosim pentru aceasta infrastructura vine din silvicultura durabila si este 100% certificat PEFC.

Exista mai multe motive pentru care folosim numai molid european pentru acest "sandwich": pe de o parte, molidul este foarte raspandit in intreaga Europa si, prin urmare, utilizarea sa este durabila si asigura economisirea resurselor. Pe de alta parte, molidul este usor de lipit si are o greutate specifica scazuta. Greutatea redusa rezultata din transport duce la scaderea emisiilor in comparatie, de exemplu, cu stejarul greu.
Newsletter