Acasa > Utile> Parchet triplu stratificat

Parchet triplu stratificat


Parchet triplu stratificatDe ani buni se tot vorbeste ca in casa este mai bine sa ai parchet decat gresie pentru ca avantajele sunt superioare. Daca alegi pentru un parchet dublu stratificat ori pentru parchet triplustratificat poti monta incalzire in podea. Va imaginati cum este iarna… vii inghetat, te descalti si simti caldura care emana usor din podea. Nu mai are nevoie de papuci sau ciorapi grosi nu-I asa? Tranferul termic este asigurat de podeaua din parchet si va fi foarte bun atunci cand alegi ceva de calitate.

Parchet triplu stratificat - sfaturi utile


Structura pe trei straturi de lemn

Placile de lemn din linii de produse de inalta sunt realizate folosind trei straturi de lemn: un strat superior, un strat central si un strat de suport. Toate cele trei straturi sunt lipite impreuna intr-o presa. Acest lucru creeaza podele din lemn de inalta calitate, cu trei straturi, pentru proiecte de constructii sofisticate.

Stratul superior din lemn fin

Stratul superior, asa-numitul strat de uzura, este intotdeauna fabricat dintr-un strat de lemn fin de inalta calitate, care este, de obicei, facut din furnir taiat cu o grosime de 4,2 mm. Pentru unele produse reducem stratul de uzura la o grosime de cca. 3,5 mm si, prin urmare, atinge o grosime totala mai mica. Producem cea mai mare parte a pardoselilor in fabrica noastra. Fiecare strat de uzura este uscat mai intai la propriul nostru centru de uscare pana la continutul initial de umiditate initial corect, inainte de a fi prelucrat.

Stratul central si stratul de suport din molid

Stratul central este realizat din tije solide de molid care se executa transversal pe directia fibrei stratului superior. Stratul de suport, pe de alta parte, este realizat din furnir de molid cu aceeasi directie a fibrei ca si stratul superior. Acest lucru creeaza o structura stabila de tip sandwich ca baza pentru parchetul din lemn cu trei straturi. Molidul de inalta calitate pe care il folosim pentru aceasta infrastructura vine din silvicultura durabila si este 100% certificat PEFC.

Exista mai multe motive pentru care folosim numai molid european pentru acest "sandwich": pe de o parte, molidul este foarte raspandit in intreaga Europa si, prin urmare, utilizarea sa este durabila si asigura economisirea resurselor. Pe de alta parte, molidul este usor de lipit si are o greutate specifica scazuta. Greutatea redusa rezultata din transport duce la scaderea emisiilor in comparatie, de exemplu, cu stejarul greu.

Cum se instaleaza modelele de parchet triplu stratificat

In functie de tipul de pardoseli din lemn de esenta tare pe care le instalati, este posibil sa aveti nevoie de instrumente si materiale diferite. Este posibil sa aveti nevoie de o garnitura de pardoseala pneumatica, de burghie, ciocan, cuie si alte instrumente. Consultati instructiunile incluse in pachetele de parchet si asigurati-va ca aveti toate instrumentele pregatite si la indemana. 

1. Determinati metoda de instalare

Veti dori sa incepeti prin stabilirea procedurii potrivite pentru podeaua pe care ati selectat-o. Metodele de instalare variaza in functie de latimea, grosimea si constructia produsului din lemn de esenta tare si de locul in care este instalat. De obicei, podelele din lemn masiv sunt lipite sau capsate pe un substrat de lemn. Lemnul de esenta moale poate fi fixat mecanic, lipit sau instalat ca o "pardoseala plutitoare", in functie de produsul ales. De asemenea, lemnul de esenta tare solida nu trebuie instalat mai jos decat pragurile. 

Instalatiile utilizand cuie sau adezivi pot fi provocatoare chiar si pentru proprietarii de case cu o multime de experienta DIY. Podelele din lemn tare sunt o investitie mare, asa ca trebuie sa fie asamblate bine. O instalare de podele din lemn de esenta tare necesita timp, precizie si experienta. Daca nu sunteti sigur, angajati un instalator care poate sa-si faca treaba bine din prima, fara sa deterioreze podeaua. 

2. Aclimatizarea podelelelor

Doar pentru ca a parchetul a ajuns la destinatie nu inseamna ca trebuie sa fie pus. Podelele solide din lemn masiv necesita timp pentru a se acomoda cu clima din camera.

Pentru a aclimatiza podele din lemn de esenta tare, mutati panourile ambalate in incaperea unde vor fi instalate si lasati-le sa stea cateva zile, cu cutiile deschise si ridicate de pe sol. Acest lucru permite ca continutul de umiditate al lemnului sa se adapteze la conditiile din incapere. Pardoseli tehnice nu trebuie sa fie aclimatizate, dar este recomandat sa stea cateva zile in camera in care vor fi instalate.

Este, de asemenea, important sa pastrati nivelul de umiditate relativ la domiciliu intre 35 si 55% sau la valoarea pe care o recomanda producatorul. Acest lucru va ajuta la minimizarea oricarei miscari in cadrul parchetului de lemn mai tarziu. 

3. Pregatiti-va spatiul

Inainte de a incepe, cititi cu atentie instructiunile detaliate de instalare incluse in cutia produsului, si este  o idee buna sa vizionati cateva videoclipuri de instalare pentru a vedea cum se face. Adunati toate instrumentele enumerate in instructiuni si asigurati-va ca substratul este curat, uscat si plat.

Daca instalati pe o podea existenta, asigurati-va ca usile sunt pot  sa se deschida si sa se inchida. Cele mai multe pardoseli din lemn de esenta tare pot fi instalate pe placi ceramice existente, din marmura sau din teracota cu straturi de acoperire adecvate sau adezivi (conform recomandarilor producatorului). Pentru aplicatii cu cuie, pardoseala poate fi instalata pe o placa de vinil sau pe o sapa din beton unde sunt amplasate mici grinzi.

Daca instalati peste podele existente din lemn, va trebui sa va asigurati ca nu puneti parchetul peste finisaje cu plumb sau peste finisaje abrazive. Daca nu este o problema, puteti elimina finisajul vechi apoi pregatiti podelele facand orice reparatii sau inlocuiri de placi desprinse, apoi curatati temeinic podeaua.
Newsletter