Acasa > Utile> Parchet triplustratificat

Parchet triplustratificat

Iti prezentam in continuare toate avantajele parchetului stratificat:

Grosimea mai mica: Pardoselile din lemn multistrat au, in general, o grosime totala mai mica decat placile din lemn masiv. In primul rand, aceasta face ca inaltimea structurala sa fie inferioara, iar in al doilea rand conexiunile cu alte pardoseli sunt, de obicei, mai putin diferite si mai usor de realizat. 

Parchet triplustratificat - sfaturi utile

Optim pentru incalzirea in pardoseala: parchetul multistrat este solutia ideala pentru incalzirea in pardoseala. Datorita grosimii totale mai reduse, parchetul multistrat are o rezistenta scazuta la transferul de caldura. Toate podelele din lemn  sunt potrivite pentru utilizare in combinatie cu incalzirea in pardoseala. 

Reducerea contractiei si extinderea minima: tocmai in perioadele de incalzire, cand conditiile climatice ale camerei nu sunt de obicei ideale, o pardoseala multistrat reactioneaza mai putin la schimbarile climatice decat, de exemplu, podele din lemn masiv. Pardoselile din lemn cu mai multe straturi prezinta o diminuare substantiala a decalajelor si o stabilitate mai mare a formei decat placile din lemn masiv. 

Cel putin 2 metri cubi de stejar de inalta calitate sunt necesari pentru fabricarea a 100 mp de podele din lemn masiv de stejar, in format comercial standard de 2200x186x21 mm. Pe de alta parte, avem nevoie doar de 0,45 metri cubi de stejar brut pentru productia de 100 mp de cherestea de stejar multistrat  cu dimensiunile de 2200x186x15 mm. Parchetul multistrat reprezinta astfel o manipulare mai atenta si durabila a lemnului ca resursa naturala. 

Durabil: este o conceptie gresit raspandita ca podelele din lemn masiv pot fi slefuite cat de des doriti. In realitate, acest lucru nu este recomandat, deoarece imbinarea limbii si canelurii va fi atinsa dupa cateva procese de slefuire, in functie de inaltimea imbinarii, ducand la deteriorarea imbinarilor placii de podea. Parchetul cu o structura multistrat si un strat superior de cel putin 2,5 mm poate fi slefuit cel putin de doua ori daca este lipit pe intreaga suprafata. Cu toate acestea, acest lucru nu este adesea necesar.
Newsletter