Acasa > Utile> Parchet triplustratificat

Parchet triplustratificat

Iti prezentam in continuare toate avantajele parchetului stratificat:

Grosimea mai mica: Pardoselile din lemn multistrat au, in general, o grosime totala mai mica decat placile din lemn masiv. In primul rand, aceasta face ca inaltimea structurala sa fie inferioara, iar in al doilea rand conexiunile cu alte pardoseli sunt, de obicei, mai putin diferite si mai usor de realizat. 

Parchet triplustratificat - sfaturi utile

Optim pentru incalzirea in pardoseala: parchetul multistrat este solutia ideala pentru incalzirea in pardoseala. Datorita grosimii totale mai reduse, parchetul multistrat are o rezistenta scazuta la transferul de caldura. Toate podelele din lemn  sunt potrivite pentru utilizare in combinatie cu incalzirea in pardoseala. 

Reducerea contractiei si extinderea minima: tocmai in perioadele de incalzire, cand conditiile climatice ale camerei nu sunt de obicei ideale, o pardoseala multistrat reactioneaza mai putin la schimbarile climatice decat, de exemplu, podele din lemn masiv. Pardoselile din lemn cu mai multe straturi prezinta o diminuare substantiala a decalajelor si o stabilitate mai mare a formei decat placile din lemn masiv. 

Cel putin 2 metri cubi de stejar de inalta calitate sunt necesari pentru fabricarea a 100 mp de podele din lemn masiv de stejar, in format comercial standard de 2200x186x21 mm. Pe de alta parte, avem nevoie doar de 0,45 metri cubi de stejar brut pentru productia de 100 mp de cherestea de stejar multistrat  cu dimensiunile de 2200x186x15 mm. Parchetul multistrat reprezinta astfel o manipulare mai atenta si durabila a lemnului ca resursa naturala. 

Durabil: este o conceptie gresit raspandita ca podelele din lemn masiv pot fi slefuite cat de des doriti. In realitate, acest lucru nu este recomandat, deoarece imbinarea limbii si canelurii va fi atinsa dupa cateva procese de slefuire, in functie de inaltimea imbinarii, ducand la deteriorarea imbinarilor placii de podea. Parchetul cu o structura multistrat si un strat superior de cel putin 2,5 mm poate fi slefuit cel putin de doua ori daca este lipit pe intreaga suprafata. Cu toate acestea, acest lucru nu este adesea necesar.

Cum se alege corect tipul de parchet

Exista numeroase motive pentru care este posibil sa cautati o podea cu placi late pentru proiectul de renovare. Aceste placi de parchet ofera usurinta de instalare, stabilitate si costuri mai mici.

Vom revizui patru dintre cele mai importante elemente de design pentru podele din lemn proiectate astfel incat sa puteti alege cele mai bune podele. Va trebui sa luati in considerare diferentele intrinseci care va vor ajuta sa gasiti cea mai inalta calitate pentru podea.

Pardoseala din lemn de esenta tare consta dintr-un strat subtire de lemn deasupra (furnir) si mai multe straturi de suport (miezul) se numeste parchet stratificat. Grosimea furnirului si a miezului variaza in functie de design si de producator. Acest detaliu al constructiei va juca cel mai mare rol in modul in care arata podeaua, cat de stabila va fi ea si cat timp va rezista.

In ceea ce priveste pardoselile din lemn proiectate, doriti sa selectati produse care indeplinesc anumite criterii:

  • Grosimea totala: grosime de 5/8 "sau ¾"
  • Grosimea furnirului: 3/16 "
  • Grosimea miezului: 9 straturi sau 11 straturi

Stabilitatea dimensionala a pardoselii poate fi imbunatatita in continuare de catre producator daca:

  •  Proiecteaza placa astfel incat miezul sa fie mai gros decat stratul de furnir.
  •  Utilizeaza lemn  de cea mai buna calitate din medii cu conditii optime de crestere.
  • Separa fiecare strat al miezului astfel incat granulatia sa curga la un unghi de 90 ° fata de modelul de granulatie a stratului anterior.

Probele pot fi un instrument valoros in timpul procesului de selectie pentru a compara grosimea placii generale si a straturilor individuale. De asemenea, va poate ajuta sa verificati numarul de straturi si grosimea relativa a miezului si furnirului.

Latimea medie pentru cele mai multe placi de parchet  este de 3" latime. Daca aveti o camera de 20 × 20 m, necesita aproximativ 535 de placi pe care trebuie sa le instalati!

Standardele practice de fabricare sunt concepute pentru a produce podele din lemn cat mai repede posibil si in cantitate cat mai mare posibil - este vorba despre eficienta si volum.

Din pacate, aspectul si calitatea acestui tip de pardoseala nu va functiona pentru clientul care doreste podea cu placi late.




Newsletter