Acasa > Utile> Plinta parchet

Plinta parchet

O plinta reprezinta o varianta buna si comoda pentru a putea face imbinarea dintre parchet si perete dar si pentru a putea ascunde cablurile din incapere. O poti utiliza in momentul in care renovezi sau cand schimbi parchetul si in momentul in care vrei o reimprospatare a locului cu costuri minime. Pentru a selecta mai usor din multimea de variante pe care o ai la dispozitie poti sa mergi pe mana noastra.

Plinta parchet - sfaturi

Pe piata exista o multitudine de modele si este greu sa decizi care sunt cele mai bune si care se potrivesc, arata bine si sunt rezistente. Cum nu exista o regula care sa explice cum poti alege plinta tinand cont de parchet te poti lasa condus de imaginatie si poti face tot felul de combinatii. Daca in zona esteticii poti alege dupa bunul plac la partea de functionalitate este foarte bine sa fiti informati pentru a putea fi multumiti de modelul cumparat.

Cele mai simple au doar rol decorativ si sunt utile pentru ca acopera doar partea de imbinare dintr eperete si parchet care de foarte multe ori nu este perfecta. Cele cu canal au pe langa rolul decorativ si o alta functie pe cea de a ascunde si proteja cablurile electrice care exista in camera. Acestea pot sa aiba canalul in partea superioara spre perete ceea ce te ajuta in momentul in care nu ai nevoie sa umbli la cabluri. De asemenea canalul poate fi si in partea exterioara acoperit cu un capac usor de manipulat care saiti permita accesul oricand la fire. Capacul se inchide in general cu un sistem click sau culiseaza pe un sistem de sine. Poate avea un singur canal mai lat care permite trecerea mai multor fire odata sau mai ingust pentru unul sau doua fire. De asemenea poate fi si cu mai multe canale distincte pe diferite fire.

Plintele pot fi confectionate din PVC si sunt in general cu canal pentur cabluri electrice dar pot sa fie si simple sau compatibile cu parchetul laminat. In general au culoare alba pentru a se vopsi usor in culorile pe care ti le doresti. Calitatea variaza in conformitate cu mai multe pareri despre cele mai bune plinte pentru parchet. Este bine sa optezi pentru un model mai scump. Plintele de calitate slaba chiar daca au un pret ceva mai convenabil, pot fi deteriorate la montare, sunt casante si trebuie sa le schimbi des deci implica un cost mai mare per ansamblu si in plus implica si un deranj in plus cu montatul.
Newsletter