Acasa > Utile> Reconditionare parchet

Reconditionare parchet

Pasul 1: Verificati partile de parchet care lipsesc, sau care sunt deteriorate sau pierdute

Verificati intotdeauna intreaga podea in cazul in care placile nu mai sunt atasate ferm la pardoseala - observati fie o miscare atunci cand mergeti pe ea, fie un sunet in gol atunci cand bateti in lemn. Chiar daca podeaua  are in mod evident lipsa de blocuri - indepartate pentru adaugarea de incalzire centrala sau alte lucrari de instalare / constructie - verificati si restul podelei. 

Reconditionare parchet - sfaturi utile

Deoarece majoritatea pardoselilor originale cu parchet  au limba si caneluri mici pentru a tine placile impreuna, trebuie sa aveti grija sa indepartati placile  deteriorate - nu doriti sa fixati in mod inutil placile care nu mai sunt bune. 

Daca lipsesc placi,  pot fi obtinute, probabil, dintr-o alta camera pe care nu intentionati sa o restaurati sau din magazin. Inainte de a stabili sa gasiti inlocuiri, notati dimensiunea exacta a placilor existenteDe asemenea, asigurati-va ca placile  pe care le gasiti sunt din aceeasi sursa pentru a impiedica aparitia unor texturi sau culori de lemn foarte diferite.

 Pasul 2: Curatati podeaua

Podeaua veche a fost fixata in mod normal cu bitum - gudron negru - un "adeziv" care nu mai este permis sa fie utilizat in interiorul casei. Orice reziduuri de bitum trebuie sa se desprinda cat mai bine posibil. Indepartarea, stergerea, slefuirea (se vor folosi hartiile!) . 

Substratul (beton sau alt material) trebuie, de asemenea, sa fie curatat de urmele vechi ale bitumului si, daca este posibil, de straturile ramase.

Orice reziduuri de bitum vor afecta timpul de lipire al adezivului modern pe care il utilizati pentru a instala parchetul inapoi. In cazul in care dureaza in mod normal intre 6 si 8 ore, reziduul poate creste cu pana la 14 sau chiar peste 72 de ore timpul de lipire!

Pasul 3: nivelarea podelei

S-ar putea sa descoperiti ca sapa in care a stat parchetul este destul de neuniforma. De asemenea, indepartarea bitumului poate deteriora materialul betonului sau al foii. Puteti utiliza compozitia de nivelare acrilica pentru a nivela cat mai bine podeaua din beton - maxim 3 mm pe strat. Cititi cu atentie instructiunile inainte de a incepe acest tip de activitate!
Newsletter