Acasa > Utile> Sapa autonivelanta pret

Sapa autonivelanta pret

Sapa autonivelantaIndiferent daca instalati placi ceramice, placi laminate sau covoare, sapa autonivelanta este o solutie excelenta pentru podelele si mai ales pentru podelele grosiere, neuniforme care sunt putin in afara nivelului. Sapa autonivelanta este usor de manevrat si nu necesita o multime de instrumente fanteziste sau ani de formare insa ai nevoie de ceva dexteritate.  Trebuie sa lucrezi repede. Iti  vom explica procesul pas cu pas pentru a obtine un substrat perfect plat si nivelat, care este neted ca sticla. 

Sapa autonivelanta pret - sfaturi utile

Sapa autonivelanta este o alegere excelenta in orice podea cu gresie, dar este cea mai buna alegere absoluta atunci cand se monteaza parchet pe un sistem de incalzire in pardoseala. Placa de ciment nu va functiona si daca alegi sa asezi un strat mortar dureaza mai mult, este mai greu sa obtii o suprafata uniforma, iar procesul de spacluire poate deteriora cablurile de incalzire sau covorasele. Iata cateva sfaturi pentru a lucra cu sapa autonivelanta. 

Curata podeaua 

Indeparteaza cu grija si aspira intreaga podea. Podeaua trebuie sa fie pregatita si vei dori ca grundul sa se inmoaie in podea, nu murdaria si praful asezat deasupra acesteia.

 Sigilati toate gaurile din podea atunci cand montati deasupra incalzirii prin pardoseala. Nivelatorul se va scurge chiar si prin gaurile foarte mici, asa ca fiti atenti. O alegere buna pentru umplerea acestor gauri si crapaturi este sapa autonivelanta care se va aseza si monta perfect. 

Sapa autonivelanta este cea mai buna solutie pentru tine in momentul in care vrei sa termini repede treaba. Recomandarea noastra este ca de fiecare data sa lucrezi cu cele mai bune produse si atunci cand simti ca nu ai completenta necesara sa lasi un profesionist sa se ocupe de montare.

Avantaje sapa autonivelanta

Un compus autonivelant este utilizat in primul rand pentru netezirea si amenajarea suprafetei de pardoseala pentru amplasarea unui covor, sau a podelelor din lemn, piatra, gresie sau a altor tehnici de acoperire. Se utilizeaza pentru a repara crapaturile si denivelarile.

Exista compusi de auto-nivelare care au utilizari specifice pentru o serie de situatii. Cele mai obisnuite tipuri sunt cele cu apa si cele acrilice. Compozitia de auto-nivelare pe baza de apa este de obicei amestecata cu apa rece si curata, cantitatea de apa care poate fi modificata in functie de temperatura si de absorbtia podelei. Pe de alta parte, un compus autonivelant pe baza de acrilic este destinat sa fie combinat cu polimerul lichid echivalent.

Acesti compusi autonivelanti sunt ideali pentru podeaua exterioara sau interioara. Acestia au o grosime variabila si sunt special conceputi pentru instalarea cu aparate speciale sau pentru instalarea manuala. Iata cateva dintre avantajele utilizarii unui compus autonivelant.

Aplicare usoara

Compozitia autonivelanta vine intr-un amestec gata de utilizare si este relativ usor de aplicat. Puteti aplica fara efort pe o suprafata in 10 pana la 25 de minute, in functie de marca folosita si de zona acoperita; trebuie sa fie la o temperatura cuprinsa intre 41 grade si 95 grade Fahrenheit. Nu combinati cimentul, varul sau gipsul cu amestecul de auto-nivelare. De asemenea, cand amestecul incepe sa se fixeze, nu adaugati mai multa apa. Nu este nevoie de un echipament special sau de un instrument special pentru aplicare.

Uscarea rapida

In mod ideal, suprafata poate fi utilizata la 24 de ore dupa aplicarea acesteia. Cu toate acestea, timpul de uscare al compusului de auto-nivelare poate varia in functie de temperaturi diferite.

Ofera o suprafata neteda

Dupa aplicarea compusului de auto-nivelare, veti observa ca neuniformitatea este un lucru din trecut. Un numar mare dintre aceste produse sunt produse modificate cu ajutorul unui polimer, ceea ce  face produsul flexibil si rezistent la umezeala atunci cand este instalat. Permite bulelor sa se ridice deasupra suprafetei, mai degraba decat sa ramana prinse in compozitie, ceea ce ar duce la o suprafata neuniforma. Acest lucru face ca sapa sa fie neteda, fara a fi necesara o finisare suplimentara a suprafetei. Ca atare, diminueaza aspectul bulelor si face ca pardoseala sa fie intotdeauna plata.

Avantaje puternice la compresiune

Componentele autonivelante nu sunt o suprafata finala a podelei. Materialele care compun produsul nu sunt pentru mersul pe jos frecvent. Componentele autonivelante sunt destinate pentru podele, acoperite cu covor, placi ceramice, lemn sau vinil. Daca locuinta are incalzitoarele de podea, trebuie sa va asigurati ca produsul compozit autonivelant selectat este potrivit pentru expunerea la caldura.
Newsletter