Acasa > Utile> Scaune sufragerie

Scaune sufragerie

Scaune sufragerieSufragerile vin in toate formele si dimensiunile – cu colturi ocazionale pentru micul dejun, spatii cu mese mari sau alte modele specifice unor case mai mici. Dar cel mai important element dintr-un spatiu de luat masa este scaunul. Este inaltimea potrivita pentru masa? Este confortabil pentru tipul de activitate pe care vreti sa o faceti? Este materialul durabil? Exista o multime de intrebari  la care ar fi bine sa puteti raspunde inainte de a alege scaunul potrivit si suntem aici pentru a te calauzi in acest proces. 

Scaune sufragerie - sfaturi utile

Masurarea este o sarcina cruciala atunci cand faceti cumparaturi pentru mobilier, mai ales cand vine vorba de scaune. Inaltimea standard a scaunului este de 18 inchi si o inaltime standard a mesei este de 30 de inci. 

Cand masurati, asigurati-va ca luati in considerare inaltimea mesei si partea care leaga blatul de picioare. Nu toate mesele au una insa vei dori sa te asiguri ca ai suficient spatiu pentru genunchi! 

Odata ce ai ales scaunele de inaltime corecta, va trebui sa determini cate scaune pot incapea in jurul mesei. Lasa 24 de centimetri intre scauna. 

Exista o multime de factori care te pot ajuta sa determini ce scuane iti trebuie si ambele au avantajele lor. Poti opta pentru materiale usor de sters deci nu trebuie sa iti facu griji pentru intretinere. Un scaun care nu este tapitat este, de obicei, mai ingust si mai usor de montat in jurul unei mese mai mici. Dar daca iti place sa dai petreceri poti alege ceva tapitat, care va fi mai confortabil.

Un fotoliu tapitat este cu siguranta cea mai confortabila optiune daca aveti o masa mare sau o camera cu dimensiuni generoase. 

Daca va place un aspect mixt va trebui sa ganditi strategic despre finisaje. Vreti sa se completeze reciproc, dar nu sa se potriveasca perfect. Ganditi-va la incorporarea atat a unui element consistent cat si a unui element contrastant. Contrastul face ca spatiul sa fie mai interesant si mai modern.

Cum se cumpara scaunul de sufragerie potrivit?

Determinati dimensiunea camerei inainte de a alege scaunele. Inainte de a alege orice mobilier, masurati camera, in special locul in care intentionati sa plasati scaunele. Veti dori sa va asigurati ca scaunele pe care le alegeti nu se potrivesc numai cu restul mobilierului ci si ca aveti loc sa va deplasati prin casa dupa ce le-ati montat.

Asigurati-va ca scaunele nu se vor fi prea mici pe langa canapea.

Daca aveti deja o canapea, masurati inaltimea scaunului de la podea si latimea scaunului si a bratelor. Alegeti scaune care sunt aproape la aceleasi dimensiuni pentru a va asigura ca proportiile sunt corecte.

Scaunele mici sunt potrivite in spatiile mici

De asemenea, cunoscute ca scaune ocazionale, scaunele de accent sunt mai mici decat scaunele complet tapitate. Acestea au un cadru vizibil si sunt tapitate doar in zona de sedere. Acestea va ofera optiunea de asezare suplimentara intr-o zona mica. Unele astfel de scaune pot fi chiar aduse in sufragerie atunci cand este nevoie de ele. Utilizati un scaun de accent pentru a adauga o pata de culoare intr-un colt al camerei de zi, chiar si atunci cand nimeni nu sta acolo.

Scaunele pot fi combiante stilistic cu canapelele

Scaunele care se potrivesc cu canapeaua au fost fabricate pentru a avea aceleasi linii si materiale ca o canapea, doar cu o perna  in loc de doua sau mai multe. Cand cumparati canapeaua si scaunul ca set, va  asigurati ca cele doua piese se vor potrivi perfect; cu toate acestea, le puteti cumpara si separat pentru a le coordona cu alte piese de mobila.

Veti dori sa gasiti un scaun care sa se potriveasca cu canapeaua, dar nu trebuie sa gasiti o potrivire exacta. Coordonarea culorii sau stilului dintre canapea si scaun va face ca incaperea sa arate ca un si cand ar fi fost decorata de un designer profesionist. Combinarea pieselor de mobilier care apartin aceluiasi stil va crea un aspect unitar.

Luati in considerare atmosfera camerei

In cazul in care camera  de zi este o camera mai formala, utilizata numai la ocazii speciale, cautati scaune cu spate in pozitie verticala. Scaunele tapitate si pe spatar sunt o solutie buna. Cu spatele lor inalt, bratele si laturile goale, acestea au fost concepute initial pentru a proteja utilizatorul de curent, dar acum ofera un aspect dramatic si vechi in camera de zi. In cazul in care camera de zi este un loc de intalnire casual, puteti alege canapele si sezlonguri sau fotolii si tabureti.

 
Newsletter